Мортаделла – королева італійських ковбас. ЇЇ ти з легкістю приготуєш в себе вдома.

Мортаделла – варена ковбаса з прянощами родом з регіону Болонья. Італійці ніжно люблять ці вишукані ласощі за соковитість, багатий смак і високий вміст м’яса – більше 97%! Ці пузаті барильця ні з чим не сплутаєш: саме вони стали аналогом аматорської ковбаси в СРСР.

Традиційна італійська мортаделла готується зі свинини зі свинячим салом і всілякими прянощами: ягодами мирта, мускатним горіхом, гострим перцем, маслинами, фісташками і часником.

Ми надихнулися класичним рецептом королеви ковбас і дещо його видозмінили, прибравши сало. Вийшла дуже смачна варіація Мортаделло, яку можна приготувати вдома.

Складові:

  • Свинина – 300 г
  • Яловичина – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оливки – 2 ст. л.
  • Болгарський перець – 0,5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Червоний перець мелений за смаком
  • Паприка за смаком

Приготування:

Пропустіть по 200 г яловичини і свинини через м’ясорубку. Посоліть, поперчіть і перемішайте, активно відбиваючи фарш.

Дрібно наріжте 100 г свинини, що залишилася, видавіть часник і перемішайте з м’ясом.

Додайте у фарш збите яйце і перемішайте.

Наріжте овочі: зелені оливки – кружальцями, болгарський перець – маленькими кубиками. Додайте до м’яса.

Накрийте ємність з фаршем плівкою і приберіть в холодильник на 3-4 години.

Половину охолодженого м’яса викладіть на харчову плівку, надайте йому довгастої форми. Щільно оберніть плівкою заготовку в кілька шарів, щоб майбутня мортаделла не розвалювалася при нарізці. Те ж саме виконайте з другою частиною фаршу.

Варіть мортаделлу 1,5 години на середньому вогні.

Дайте ковбаскам охолонути, зніміть плівку і обваляйте в червоному молотому перці або в паприці.

Така закуска зберігається не менше 2 тижнів, хоча зазвичай зникає набагато раніше. Один раз спробувавши її, ви відмовитеся від магазинної ковбаси. Ця пікантна закуска стане вашим фаворитом з першого шматочка. Обов’язково спробуйте приготувати її і розкажіть друзям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів