Якщо ви ще не вирішили, який вид м’яса подасте до святкового столу, ми радимо вам зупинити свій вибір на свинячій гомілці. Згодні, що готується вона не так вже й швидко, як інші м’ясні страви, але і в цьому є свої плюси.
Поки рулька запікатиметься, ви зможете зайнятися приготуванням гарніру або салату, а краще – приділіть увагу собі коханій і підготуйтеся до зустрічі гостей! Ось тільки цей чудовий аромат так і буде вабити вас на кухню …
Складові:
- свиняча гомілка – 1 шт.
- часник – 7 зуб.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- прованські трави – 1 ч. л.
- мед – 1 ст. л.
- гірчиця – 1 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
Приготування:
Гомілку вимийте і висушіть, зробіть в ній дрібні надрізи і помістіть в них по четвертинці зубчика часнику.
Натріть шматок м’яса сіллю і перцем.
Окремо змішайте соєвий соус, мед, гірчицю і суміш прованських трав. Соусом натріть рульку і поставте маринуватися в холодильник на 12 годин.
Помістіть гомілку в рукав і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 2 години, потім розірвіть рукав і залиште м’ясо в духовці ще на 30 хвилин.
Подавайте медову рульку з будь-яким гарніром, особливо добре вона смакує з картопляним пюре або рисом.
Збережіть цей чудовий рецепт в закладках і обов’язково спробуйте приготувати!