З цієї кількості продуктів виходить приблизно 18-20 чебуреків, розміром трохи більше долоні.
Продукти:
- Борошно – 8 склянок
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Рослинна олія – 150 мл
- Горілка – 3-4 ст. л.
- Вершкове масло – за бажанням.
Начинка:
- М’ясо з жирком – 1 кг
- Цибуля – 3 шт
- Сіль, перець – до смаку
- Яйця в тісто додавати не потрібно.
Як правильно приготувати чебуреки:
1. Просіваємо борошно в велику чашку.
2. У 3 склянках води розчиняємо сіль і цукор.
3. Робимо в борошні лунку і вливаємо в неї водяний розчин, горілку і рослинну олію.
4. Ретельно вимішуємо тісто.
5. Накриваємо чашою і залишаємо відпочивати, приблизно на годину.
6. Поки тісто відпочиває, починаємо робити начинку.
7. Для начинки відмінно підійде яловичина або баранина, або їх комбінація.
8. Пропускаємо м’ясо і цибулю через м’ясорубку, солимо і перчимо.
9. Додаємо трохи кип’яченої води.
10. Готове тісто ділимо на 3 частини і з кожної частини, за допомогою качалки розгортаємо пласти, не товстіші 3 мм.
11. Далі, за допомогою блюдця вирізаємо кола діаметром 15-20 см.
12. На один край заготовки викладаємо начинку (можна додати шматочок вершкового масла) і накриваємо другою половиною.
13. Притискаємо рукою, щоб усередині не залишилося повітря, інакше чебуреки будуть надуватися і рватися.
14. Ретельно защипуємо краю, щоб вони не розійшлися при смаженні і не дали начинці витекти назовні.
15. Готові чебуреки обережно перекладаємо в сковороду з розігрітою олією.
16. Смажимо з двох сторін, на середньому вогні, акуратно перевертаючи лопатками.
17. Поки смажаться одні, робимо іншу партію.
18. Акуратно дістаємо з сковороди.
Смачного!