Улюблена страва: домашні чебуреки з хрусткою скоринкою

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 18-20 чебуреків, розміром трохи більше долоні.

Продукти:

  • Борошно – 8 склянок
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Горілка – 3-4 ст. л.
  • Вершкове масло – за бажанням.

Начинка:

  • М’ясо з жирком – 1 кг
  • Цибуля – 3 шт
  • Сіль, перець – до смаку
  • Яйця в тісто додавати не потрібно.

Як правильно приготувати чебуреки:

1. Просіваємо борошно в велику чашку.

2. У 3 склянках води розчиняємо сіль і цукор.

3. Робимо в борошні лунку і вливаємо в неї водяний розчин, горілку і рослинну олію.

4. Ретельно вимішуємо тісто.

5. Накриваємо чашою і залишаємо відпочивати, приблизно на годину.

6. Поки тісто відпочиває, починаємо робити начинку.

7. Для начинки відмінно підійде яловичина або баранина, або їх комбінація.

8. Пропускаємо м’ясо і цибулю через м’ясорубку, солимо і перчимо.

9. Додаємо трохи кип’яченої води.

10. Готове тісто ділимо на 3 частини і з кожної частини, за допомогою качалки розгортаємо пласти, не товстіші 3 мм.

11. Далі, за допомогою блюдця вирізаємо кола діаметром 15-20 см.

12. На один край заготовки викладаємо начинку (можна додати шматочок вершкового масла) і накриваємо другою половиною.

13. Притискаємо рукою, щоб усередині не залишилося повітря, інакше чебуреки будуть надуватися і рватися.

14. Ретельно защипуємо краю, щоб вони не розійшлися при смаженні і не дали начинці витекти назовні.

15. Готові чебуреки обережно перекладаємо в сковороду з розігрітою олією.

16. Смажимо з двох сторін, на середньому вогні, акуратно перевертаючи лопатками.

17. Поки смажаться одні, робимо іншу партію.

18. Акуратно дістаємо з сковороди.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів