Галетне печиво з насінням льону: смачне, хрустке та низькокалорійне

Основами правильного харчування передбачено, що їсти треба чи не кожні 3 години, бажано невеликими порціями. В режим середньостатистичного працівника вмістити всі ці прийоми їжі злегка проблематично.

Вихід – перекушування. У це поняття кожен вкладає свій зміст, але заздалегідь попереджаємо: перекус – це не шоколадний енергетичний батончик! Закликаємо не лінуватися, а приготувати корисний перекус самостійно.

Галетне печиво швидко вгамує голод та урізноманітнить пісне меню. З ним ви не ризикуєте перебрати з калоріями: жодних яєць, тваринних жирів і тонни цукру! А насіння льону буде корисним бонусом для вашого травлення.

Один недолік все ж у печива є – занадто швидко закінчується.

Складові:

  • Пшеничне борошно – 135 г
  • Цукор – 25 г
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Насіння льону – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Соняшникова олія – 50 мл

Приготування:

Просіяне борошно змішайте з сіллю, цукром і лляним насінням. Воду змішайте з олією, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і відразу влийте в ємність з сухою сумішшю.

За допомогою лопатки швидко замісіть тісто, залиште на 15 хвилин.

Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 мм, розріжте на невеликі квадратики.

Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментом.

Випікайте близько 10 хвилин (до зарум’янювання) при 200 градусах.

Погодьтеся, готується воно дуже просто і класно виглядає!

Порада: приготуйте подвійну або навіть потрійну порцію тіста. Спечіть потрібну кількість печива, інше тісто заморозьте. У потрібний момент залишиться лише розморозити тісто, сформувати печиво і випекти.

Приємного чаювання!

Поділись


Новини партнерів