1. Тарталетки закусочні
Складові:
- Тарталетки-15 шт.
- Сир плавл. (Дружба) -1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яйце варене – 1 шт.
- Риба червона -200 гр.
- Майонез-2 ст.л.
Приготування:
1. Сир і яйце натерти.
2. Рибу (залишити трохи для прикраси) і огірок нарізати дрібними кубиками.
3. Все з’єднати + майонез, викласти на тарталетки, прикрасити за вашим бажанням.
2. Тарталетки з картоплі з курячим філе під часниково-сирним соусом.
Незважаючи на довгу назву, ці тарталетки прості в приготуванні і при цьому дуже красиві і смачні!
Складові:
- Філе курки – 700 г
- Майонез – 200 г
- Часник – 3 зубчики
- Картопля – 6-8 шт (велика)
- Сир – 100-200 г
- Зелена цибуля
- Сіль
Приготування:
1. Куряче філе нарізати середніми кубиками.
2. У сковороду налити воду (близько склянки), додати майонез і викласти шматочки курячого філе.
3. Посолити. Тушкувати під кришкою 30 хв. Додати нарізаний часник.
4. Начинка для тарталеток готова.
5. Тепер будемо чистити картоплю.
6. Почистили, помили, натерли картоплю.
7. Не забудемо посолити!
8. Далі беремо формочки для кексів.
9. Наприклад, з антипригарним покриттям.
10. Добре змащуємо їх соняшниковою олією.
11. Викладаємо в формочки терту сиру картоплю, так, щоб це було в формі кошичків.
12. У середину викладаємо курку з часником.
13. Ставимо в розігріту духовку (температура ~ 240 градусів) на 20-25 хвилин.
14. Поки тарталетки випікаються в духовці, трем сир на тертці і ріжемо зелену цибулю.
15. Сир і цибулю перемішуємо.
16. Після 20-25 хвилин дістаємо тарталетки з духовки і посипаємо їх зверху сиром з цибулею.
17. Ще раз відправляємо їх в духовку, хвилин на 5-10.
Смачного!
3. Закриті тарталетки з куркою, грибами і шпинатом
Складові:
- 500 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 2 яйця
- 2-3 ст.л. води
- 0,5 ч.л. солі
- 250 г лісових грибів
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 40 г вершкового масла
- 300 г курячого філе
- 200 г шпинату
- 1 жовток
Приготування:
1. Борошно перетерти з вершковим маслом, вбити яйця, додати воду і замісити пісочне тісто.
2. Сформувати з тіста диск, загорнути його в плівку і залишити в холодильнику на 2 години.
3. Гриби, цибулю і часник дрібно нарізати і 5 хвилин обсмажувати в 1 ст. л. вершкового масла.
4. Так само в 1ст. л вершкового масла окремо обсмажити нарізані соломкою куряче філе і шпинат.
5. З’єднати курку з грибами і цибулею, посолити начинку за смаком.
6. Тісто розкачати в пласт товщиною 5мм, вирізати з нього 24 кружечки, половину з яких помістити в формочки для кексів, попередньо змащених маслом, притиснути тісто до дна і стінок, на нього викласти начинку і накрити рештою тіста, скріпити краєчки, проколоти виделкою, змастити збитим жовтком і поставити форму в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
4. Сирні кульки для ледачих господарок
Страва готується за п’ять хвилин і здатна урізноманітнити ваш стіл, якщо несподівано нагрянули гості. Смачно і просто!!!
Складові:
- плавлені сирки,
- морква,
- оливки,
- тарталетки,
- часник,
- чорний перець,
- майонез.
Приготування:
1. Свіжу моркву натираємо на дрібній тертці.
2. Можна – на середній або навіть на великій (на любителя).
3. Так само чинимо з плавленими сирками – на крупній тертці.
4. Часник дрібно подрібнюємо ножем або пропускаємо через давилку.
5. Додаємо в отриману масу майонез, перчимо і все перемішуємо.
6. Беремо готові тарталетки, зараз вони є в будь-якому магазині.
7. На дно тарталетки чайною ложкою викладаємо трохи маси, кладемо оливку і зверху додаємо ще трохи сирної маси.
8. Ложкою надаємо форму кульки і при бажанні прикрашаємо гілочкою зелені.
9. Сирні кульки готові! Можна пригощати гостей.
5. Салат з креветками в тарталетках
Поспішаю поділитися з вами рецептом приготування салату з креветками в тарталетках. Смачну, ситну страву можна подавати як закуску, або як салат. При цьому він може стати гідною прикрасою вашого святкового столу.
Складові:
- Креветки – 250 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сир моцарелла – 150 гр.
- Перець болгарський (жовтий) – 0,5 шт.
- Часник – 1 шт.
- Тарталетки – 10 шт.
- Ікра червона – 100 гр.
- Майонез
- Сіль
Приготування:
1. Насамперед ставимо варити яйця на середній вогонь (приблизно хвилин на 7).
2. Після чого ставимо їх під холодну проточну воду, а потім очищаємо від шкаралупи.
3. Креветки також відправляємо варитися на середньому вогні в підсоленій воді.
4. Варимо близько 10 хвилин, після чого даємо їм охолонути і очищаємо від панцира і голови.
5. Готові яйця нарізаємо середніми кубиками і перекладаємо в салатницю.
6. Додаємо креветки (цілі), і зверху трем на крупній тертці сир.
7. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними кубиками, після чого додаємо його в салат.
8. Солимо за смаком і заправляємо майонезом із часником.
9. Ретельно перемішуємо.
10. Тарталетки наповнюємо декількома ложками салату і прикрашаємо червоною ікрою.
11. Подавати разом з білим напівсолодких вином.
Смачного!
Поради:
- Салат можна заправити вже готовим часниковим майонезом.
- Якщо ви купили вже очищені морожені креветки, то їх можна розморозити і ошпарити на кілька хвилин окропом, а потім додати в салат.
- При бажанні в салат можна додати трохи зелені кропу.
- Сир можна використовувати будь-який з твердих сортів.
6. Жюльєн в тарталетках
Складові:
- Грудка куряча (варена) – 400 г
- Шампіньйони (свіжі) – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Сир (вершковий, не надто твердий) – 300 г
- Вершки (20%) – 500 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
Приготування:
1. Гриби, цибулю, грудку дрібно нарізати – і обсмажити до випарювання зайвої рідини.
2. Додати вершки і повільно вводити борошно – щоб загусло
3. Розкласти в тарталетки
4. Посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці до утворення скоринки (хвилин 10 – 15)
7. Тарталетки з крабовими паличками і яйцем.
Складові:
- Крабові палички – 2 шт.
- Яйце куряче (відварене в круту) – 2 шт.
- Сир голландський (сир будь-яких твердих сортів) – 100 гр.
- Майонез (легкий) – 1 ст. л.
- Спеції (сіль і перець)
- Тарталетки
Приготування:
1. Яйця і крабові палички нарізати кубиками (не крупними).
2. Додати натертий на дрібній тертці сир і майонез.
3. Посолити і поперчити.
4. Всі інгредієнти перемішати і вкласти в тарталетки.
Смачна закуска готова.