Любите скумбрію? Тоді спробуйте приготувати її за нашими рецептами. Начинка в цій рибці просто ідеальна, а скумбрія виходить соковитою і смачною!
Рецепт 1
Складові:
- Скумбрія заморожена – 3 штуки
- Варені яйця – 2 штуки
- Сир – 50 грам
- Петрушка – 4-5 гілочок
- Лимон – ½ штуки
- Цедра лимона – 1 ч.л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль
- Перець
Приготування:
1. Розморожуємо скумбрію, видаляємо нутрощі і добре миємо.
2. Робимо діагональні розрізи на тушці на відстані 3-4 см один від одного.
3. Виходить 3-4 розрізи. Солимо і перчимо.
4. Натираємо яйця і сир на дрібній тертці.
5. Петрушку дрібно шаткуємо.
6. Змішуємо сир, яйця, зелень з цедрою лимона і пропущеним через прес часником.
7. Підсолюємо за смаком.
8. Перемішуємо.
9. Викладаємо рибу на фольгу, щільно фаршируємо начинкою.
10. Зверху видавлюємо сік лимона.
11. Загортаємо не надто щільно в фольгу.
12. Випікаємо при 180 гр духовці близько 30 хвилин.
13. Можна в кінці приготування відкрити фольгу і запекти ще п’ять хвилин для отримання скоринки.
Рецепт 2
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт
- Яйце куряче – 2 шт
- Сир твердий – 50 гр
- Гірчиця (суха) – 0,5 ч.л.
- Лимон (сік і цедра) – 0,5 шт
- Зелень
- Сіль і перець.
Приготування:
1. Відварити яйця.
2. Сир натерти на тертці.
3. Зелень і яйця дрібно нарізати.
4. Змішати яйця, сир, сік і цедру лимона, зелень і гірчицю.
5. Посолити, поперчити.
6. Рибу почистити і промити.
7. Обсушити паперовою серветкою.
8. Зробити на рибі по 3 глибоких діагональних надрізи з кожного боку.
9. Посолити, поперчити.
10. Вкласти всередину риби яєчно-сирну начинку.
11. Загорнути кожну рибину в фольгу.
12. Покласти на деко.
13. Запікати при 180 С протягом 20-25 хвилин.
14. Фольгу розкрити і запікати при 250 С ще 10 хвилин, до золотистого кольору.
Смачного!