Що в цьому м’ясі такого особливого, що рецепти страв з ним з’являються практично кожного дня? Ось вам здається, що вже все давно відомо і випробувано – і тут виникає черговий кулінарний шедевр, який хочеться спробувати, повторити в домашніх умовах, порадити подрузі або другу. Така вона, курка.
Цю оригінальну страву називають «Сюрприз». І правда, готуйтеся приємно здивуватися тому, що все ті ж продукти заграють і зазвучать по-новому. Філе, кілька помідорів, картопля, цибуля – прості і звичні інгредієнти. Зате як приготовані!
Складові:
- Куряче філе – 1 кг
- Молоко – 200 мл
- Картопля – 5 штук.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Твердий сир – 200 г
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Зелень – 1 пуч.
Приготування:
Наріжте курку середніми шматочками. Залийте м’ясо молоком. Залиште в холодильнику на 60 хвилин, можна довше.
Поки м’ясо в холодильнику, зробіть круглі формочки з фольги, склавши її в декілька шарів. Змастіть формочки рослинною олією. Перенесіть їх на деко.
Наріжте картоплю тонкими скибочками. Викладіть на дно формочок. Зверху розмістіть тонко нарізану цибулю, а після цього курку.
Збийте яйця зі сметаною. Полийте сумішшю курку в формочках. Зверху викладіть тонко нарізані помідори. Посипте все подрібненим часником і тертим сиром.
Розігрійте духовку до 180 °С. Поставте деко з формочками на духову шафу на 40 хвилин. Перед тим, як подавати страву, посипте її подрібненою зеленню.
Ось чому в моєму холодильнику завжди є свіже куряче філе. Я переконалася, що з одних і тих же продуктів можна приготувати різні страви. Головне – бажання вчитися, експериментувати, дивувати. Якщо воно притаманне і вам, поспішайте повторити рецепт.