Як посмажити рибу і здивувати всіх її смаком? Скористайся нашою порадою і ти не пошкодуєш

Якщо в рибному ряду очі чіпляються за свіжих судаків, гріх таке пропускати! На 100 г продукту більше 18% білка, маса мінеральних речовин і незамінних амінокислот. І це при делікатесному смаку і мінімальній жирності. А ще, додайте до плюсів невелику кількість кісток і порівняно доступну ціну.

Що з цією радістю робити, окреме питання. Адже хочеться приготувати судака якось по-особливому, але і щоб сильно не заморочуватись. Ми наполягаємо: треба смажити! Про те, як це зробити, щоб всіх здивувати і при цьому не втомитись, читайте нижче.

Горіхове панірування чудово відтіняє смак курячих шніцелів і свинячих відбивних. Не варто ними обмежуватися: ніжне рибне філе в такому яскравому обрамленні – також безпрограшний варіант!

Складові:

  • риба – 1 кг
  • яйце – 2 шт.
  • лимон- 1 шт.
  • грецькі горіхи – 50 г
  • Панірувальні сухарі – 50 г
  • пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • соняшникова олія – 4 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

Рибу очистіть, голови, хвости відріжте (їх можна заморозити і потім використовувати для приготування бульйону). Решта частини тушки профіліруйте і наріжте на порційні шматки разом з хребтом. Обсушіть їх паперовим рушником.

Лимон обшпарте, зніміть цедру, відіжміть сік. Шматки риби полийте лимонним соком, поперчіть, посоліть за смаком. У невеликій мисці збийте яйця з дрібкою солі.

Волоські горіхи перебейте в блендері, змішайте з цедрою і панірувальними сухарями. Обваляйте рибу спочатку в борошні, потім занурте в яйця, після цього запаніруйте в ароматній горіховій суміші.

Смажте рибу на добре розігрітій сковороді з додаванням соняшникової олії. Рум’яні шматочки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

До порції смаженого судака на тарілку покладіть кілька помідорів чері, жменю оливок. Прикрасьте зеленню кропу, доповніть палітру ніжним соусом бешамель.

Бажаємо вам приємного апетиту! Будь ласка, поділіться рецептом з друзями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів