Ось яка вона, наша запіканочка – ніжна, яскрава, ароматна і смачна. Якщо ви любите гарбуз, то цей рецепт для вас.
Сьогодні у нас надзвичайно ніжна, вершкова запіканка з сухофруктами. Я думаю, що вона не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Така запіканка може стати відмінним сніданком, десертом на обід або вечерю. Протягом дня замініть перекушування булочками на шматочок гарбузової запіканки – це і корисніше, і набагато смачніше.
Продукти:
- 600 грам гарбуза;
- одне свіже куряче яйце;
- 300 мілілітрів вершків жирністю 10-20%;
- 50 г чорносливу;
- 50 грам родзинок;
- дві чайні ложки цукрового піску;
- третина чайної ложки солі.
Як приготувати запіканку з гарбуза:
Сухофрукти: родзинки і чорнослив, розкладаємо по різних мисках і заливаємо окропом. Ми залишаємо їх на деякий час, щоб вони набрякли.
Солодкий гарбуз з яскраво-оранжевою м’якоттю очищаємо від насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо на дольки.
Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варити. Варимо 7-10 хвилин, до напівготовності, під кришкою.
Глибоку жароміцну форму (у мене розмір форми 19 на 19 сантиметрів) змащуємо вершковим маслом.
З чорносливу зливаємо воду і нарізаємо його маленькими кубиками. З родзинок також зливаємо воду.
З гарбуза, звареного до напівготовності, зливаємо воду (відкидаємо його на друшляк), а потім перекладаємо в форму.
Гарбуз посипаємо родзинками і чорносливом.
Готуємо заливку. У миску вбиваємо одне свіже куряче яйце, трохи збиваємо його виделкою або вінчиком.
Потім вливаємо в яйце вершки будь-якої жирності (можна замінити на молоко), додаємо сіль і цукровий пісок.
Все добре перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз.
Ставимо форму з запіканкою в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 30 хвилин.
Таку запіканку можна подати як основну страву на сніданок або вечерю, а також в якості десерту на обід.