От буває ж так: людина не їсть якийсь певний продукт, тому що в дитинстві отримав в зв’язку з ним гастрономічну травму. Для багатьох таким продуктом стала перловка. Каша дуже корисна, але якось, погодьтеся, не надихає.
Втім, когось не надихає, а когось дуже навіть. Дізнайтеся, наскільки крутою може бути перловка! Пропонуємо задіяти її в приготуванні головного фуд-тренда сучасності – фалафеля. Відмінний спосіб урізноманітнити пісне меню і раціон вегетаріанця.
Отже, нут міняємо на перловку (до речі, дуже зручно зварити її напередодні), замість кунжутної пасти беремо баклажани. Не бачите логіки? Вона є: баклажани додають пікантного смаку і скріплюють кульки. Далі діємо за аналогією з оригінальним рецептом фалафель: ароматна зелень, часник, спеції.
Складові:
- Перлова крупа – 250 г
- Баклажан – 300 г
- Сухарі для паніровки – 4 ст. л.
- Базилік – 0,5 пуч.
- Петрушка – 0,5 пуч.
- Сіль за смаком
- Оливкова олія за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Приготування:
Перловку ретельно промийте, залийте водою, відваріть до напівготовності (близько 20 хвилин, чекати повного розварювання не потрібно).
Баклажани наріжте кубиками, посоліть. Залиште на 5 хвилин, потім промийте, відкиньте на друшляк. У сковороді розігрійте трохи оливкової олії, обсмажте баклажани до м’якості.
Перловку остудіть, зайву воду, якщо залишилася, злийте. Додайте до каші баклажани і очищені зубчики часнику, перетворіть масу на пюре за допомогою блендера.
Отриману масу поперчіть, посоліть за смаком, додайте лимонний сік і нарізану якомога дрібніше зелень. Ретельно перемішайте.
Змоченими у воді руками скачайте з маси кульки завбільшки з великий волоський горіх. Обваляйте кожну в панірувальних сухарях, потім обсмажте в оливковій олії.
Готовий фалафель викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Порада від редакції: кульки з перловки після обсмажування складіть в підходящу ємність, влийте трохи овочевого бульйону або води, додайте томатну пасту і поставте на вогонь. Окремо потушкуйте цибулю з морквою і болгарським перцем, посоліть, поперчіть за смаком. Приправте паприкою, сухими ароматними травами і тушкуйте 15 хвилин. Чудова друга страва готова!
Якщо ідея припала вам до душі, будь ласка, поділіться нею з друзями.