Коли наближаються новорічні свята, кожна господиня намагається придумати оригінальні і красиві страви для столу, за яким зберуться друзі та родичі. Звичайно, незвично подати м’ясні страви досить непросто, але ось закуски і салати з легкістю можуть зробити торжество більш яскравим і барвистим.
Ми підготували для вас рецепти вельми цікавих салатів, які точно стануть родзинкою будь-якого святкового вечора. Тільки погляньте, на що можна перетворити звичайні інгредієнти і як подати старі страви на новий манер.
Новорічний вінок «Капрезе»
Вам знадобиться:
- 200 г помідорів чері
- 70-100 г сиру «Моцарелла»
- 20 шт. листя базиліка
- 4-5 ст. л. оливкової олії
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 1 щіпка орегано
- 1 ч. л. каперсів
Приготування:
Вимийте помідори і базилік, обсушіть їх за допомогою паперового рушника.
Викладіть листя базиліка на тарілку по колу.
Зверху викладіть помідори черрі, якщо хочете, можете попередньо можете розрізати їх навпіл.
Зверху на помідори викладіть кульки сиру «Моцарелла».
Салат злегка посоліть і поперчіть за смаком. Розітріть пальцями орегано і присипте салат. Також можете додати в салат каперси.
Акуратно полийте салат оливковою олією.
Сьомга на шубці
Вам знадобиться:
- 250 г слабосоленої сьомги
- 1 відварена картопля
- 2 зварених круто яйця
- 1 відварена морква
- 1 відварений буряк середнього розміру
- натуральний йогурт (майонез) за смаком
- 1 гілочка петрушки
- 1 цибулина
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 1 ст. л. оцту (6%)
Приготування:
Очистіть відварені овочі від шкірки і натріть їх на крупній тертці. Наріжте дрібними кубиками сьомгу.
Зварені яйця очистіть від шкаралупи. Окремо натріть на дрібній тертці 1 яйце і 1 яєчний жовток.
Очистіть і подрібніть цибулю, замочіть її в оцті на 20 хвилин. Потім злийте оцет і гарненько відіжміть цибулю.
Тепер візьміть тарілку, на якій будете подавати салат. Викладіть всі інгредієнти шарами: буряк, морква, терте яйце, картопля, цибуля і сьомга. Присипте салат тертим на дрібній тертці яєчним білком і прикрасьте листочками петрушки. Щоб надати салату красивої форми, використовуйте спеціальне кільце.
Кульки «салатні асорті»
Для першого виду кульок вам знадобиться:
- 150 г слабосоленого оселедця
- 2 відварених бульби картоплі
- 2 зварених круто яйця
- 0,5 головки цибулі
- 2 ст. л. майонезу
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 1 пуч. кропу
Приготування:
Слабосолений оселедець наріжте дрібними кубиками. Очищену картоплю і яйця натріть на крупній тертці.
Очистіть і подрібніть цибулю. Залийте її на 5 хвилин окропом, потім дістаньте цибулю, промийте її прохолодною водою і гарненько відіжміть.
Всі інгредієнти змішайте, додайте сіль і перець за смаком, заправте салат майонезом і сформуйте з отриманої маси кульки.
Обваляйте кульки в подрібненому кропі так, щоб він повністю покрив їх поверхню.
Для другого виду кульок вам знадобиться:
- 0,75 банки консервованої горбуші
- 2 відварених яєчні білки
- 50 г тертого твердого сиру
- 1 відварена морква
- 0,5 головки ріпчастої цибулі
- 2 ст. л. майонезу
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 3-4 подрібнених яєчних жовтки
Приготування:
Розімніть виделкою філе консервованої горбуші. Додайте натерті на крупній тертці яєчні білки, моркву, сир і подрібнену цибулю (попередньо замочену в окропі).
Додайте сіль і перець за смаком. Заправте салат майонезом, гарненько його перемішайте. Сформуйте невеликі кульки і обваляйте їх в подрібненому яєчному жовтку.
Для третього виду кульок вам знадобиться:
- 150 г відвареного курячого філе
- 150 г печериць
- 1 свіжий огірок
- 1-2 ст. л. майонезу
- 2 зуб. часнику
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 70 г подрібнених волоських горіхів
Приготування:
Дуже дрібно наріжте куряче м’ясо, відваріть печериці та наріжте їх дрібними кубиками. Якщо хочете, можете обсмажити гриби з цибулею.
На великій тертці натріть огірок і відіжміть його, пропустіть часник через прес і змішайте його з майонезом.
Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль і перець за смаком і заправте салат майонезом. Гарненько все перемішайте і сформуйте з отриманої маси кульки.
Обваляйте кульки в паніровці з обсмажених подрібнених волоських горіхів.
Сподіваємося, що такі цікаві ідеї вам знадобляться. Можете придумати свою паніровку, ще дуже смачно буде обваляти кульки з салату «Білочка» в подрібнених крабових паличках. Тут важливо проявити фантазію. Готуйте, дивуйте своїх рідних. Обов’язково поділіться рецептами зі своїми друзями!