Найпопулярніший цитрус виявився не таким вже корисним, незважаючи на наявність вітамінів.
Американські вчені зробили вельми сенсаційну заяву про лимони. Виявляється, найбільш популярний цитрусовий плід, що подається до чаю, рибних продуктів і інших страв, є вкрай небезпечним в деяких випадках.
Так, наприклад, якщо використовувати лимон в якості прикраси різних напоїв, то це може привести до розвитку інфекційних захворювань.
Справа в тому, що лимон масово використовується в різних барах і ресторанах і при контакті зі скляною тарою, в цитрусових розвиваються шкідливі мікроорганізми.
Варто зазначити, що дослідження проводилося в понад 20 ресторанах Нью-Йорка і 70% випадків на лимонах були виявлені мікроорганізми, що викликають інфекційні захворювання.