Надзвичайно смачна страва португальської кухні: тепер люблю запечену картоплю ще більше

Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що стравою з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч бував на кухні кожної господині в усіх можливих іпостасях: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ви його ще не пробували. Результат дав зрозуміти, як мало мені відомо про страви з цього овоча.

Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією – настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії її подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичного м’яса каракатиці або восьминога. Але, чесно кажучи, цю страву можна вживати в якості основної.

Складові:

  • Картопля – 8 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Оливкова олія – 40 мл
  • Розмарин – 2 ч. л.
  • Морська сіль за смаком

Приготування:

Візьміть 8 картоплин і ретельно їх помийте. Відваріть бульби до готовності, а після цього відкладіть в сторону і почекайте, поки вони охолонуть.

Тепер кожен плід потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.

Виберіть форму, в якій будете запікати. Налийте в неї оливкову олію. Наріжте зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.

Складіть картоплю в форму тією частиною, що лопнула догори. Бульби повинні щільно прилягати одна до одної. Посипте картоплю розмарином і великою морською сіллю.

Наріжте вершкове масло кубиками. Покладіть по 1-2 кубика на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).

Виставте температуру в духовці на 180-200 ° С. Поставте картоплю в духовку. Вона повинна підрум’янитися.

Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молоду картоплю. Але ви можете приготувати ту, яка є в наявності. Щоб всі бульби спочатку проварилися, а після цього і пропеклися рівномірно, вибирайте картоплю приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів