Баклажан – фіолетовий король серед овочів серпня. Прибув він в нашу країну з далеких тропічних регіонів Індії та швидко завоював народну любов. Недарма людство пізніше вивело баклажани різних форм і кольорів (крім звичного фіолетового). А скільки існує варіантів приготування баклажанів, і не злічити.
І сьогодні ми розповімо вам про те, як здивувати гостей стравою з цього представника роду пасльонових. Наш салат з баклажанів з яйцем і цибулею спантеличить навіть запеклого дегустатора. Кожному, хто куштує страву, здається, що він їсть справжнісінькі гриби.
Насправді ж тут основний інгредієнт – баклажани. Дивно, однак з найбільш звичних продуктів виходить ніжний і незвичайний салат. Хіба це не доказ того, що кулінарія – це справжнє мистецтво?
СКЛАДОВІ:
- 3 середніх за розміром баклажани
- 3 курячих яйця
- 2 середні цибулини
- 3 ст. л. майонезу
- цукор, сіль і перець за смаком
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 1 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 3 ст. л. оцту (9-процентного)
- 70 мл. води
ПРИГОТУВАННЯ:
Звари круто яйця. Охолоди їх, очисти і наріж соломкою.
Помий баклажани, наріж їх дрібними шматочками. Посоли і дай півгодини постояти, щоб гіркота зникла.
Замаринуй цибулю. Для цього обидві цибулини наріж тоненькими півкільцями і додай інгредієнти для маринаду (кип’ячену воду, цукор, сіль, оцет). Ретельно перемішати і дай постояти хвилин 15.
Розігрій сковороду, додай рослинну олію і обсмаж шматочки баклажанів. Час обсмажування – хвилин 6-8, не більше. Щоб позбавити баклажани від зайвого жиру, виклади їх зі сковорідки прямо на паперовий рушник.
Баклажани поклади в ємність для салату, додай нарізані раніше яйця і мариновану цибулю. Посоли. Заправ майонезом, ретельно перемішуючи всі інгредієнти. Постав салат настоятися в холодильник на півгодини.
Салатик готовий. Можна дивуватися його «грибному» смаку. Смачного!
Навіть ярому ненависнику баклажанів можна без побоювання підсунути цей салат: людина не розбереться в природі головного інгредієнта. А коли їй все поясниш, вона буде сильно здивована і, можливо, зовсім не повірить.
Якщо тобі подобаються настільки прості рецепти, то спробуй приготувати салат з баклажанів. Тим більше, що в розпал літа ці овочі досягають піку корисності і смаку, при цьому відрізняючись приємною ціною.
До того ж баклажан чудово поєднується з грибами, болгарським перцем, помідорами і навіть фруктами.