Випробувала всі існуючі рецепти млинців і шукаєш що-небудь новеньке? Ми приберегли для тебе секрет приготування елементарних картопляних млинців, які виходять в сто раз краще дерунів.
Тонкі, ароматні, на молоці, в них можна загортати будь-яку начинку або вживати самостійно, пригощати гостей і подавати до сімейної вечері. Словом, знахідка для господинь, які люблять нескладні кулінарні експерименти.
Тонкі млинці з картоплі за нашим рецептом неодмінно підкорять тебе простотою приготування і нетривіальним смаком. Швидше зберігай рецепт в закладки!
СКЛАДОВІ:
- 4-5 картоплин
- 250-300 г пшеничного борошна
- 3 яйця
- 5 ст. л. соняшникової олії
- 250-300 мл молока
- 1 ст. л. цукру
- 3-4 зуб. часнику
- зелень за смаком
- сіль за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю очисти від шкірки, вимий і розріж кожну бульбу на 4 частини. Поклади картоплю в каструлю, залий водою, посоли і відвари до готовності.
Коли картопля охолоне, ретельно подрібни її разом з водою, в якій вона варилася, до кашоподібного стану за допомогою блендера або міксера.
Додай в картопляну суміш очищений і подрібнений часник, кип’ячене молоко, яйця і борошно. Ретельно перемішай. Додай в суміш рослинну олію і 1 ч. л. солі. Всі інгредієнти ще раз ретельно перемішай і дай тісту постояти 25-30 хвилин.
На розігріту сковороду налий трохи рослинної олії і випікай тонкі млинці середнього діаметра, посипаючи кожен зеленню. Врахуй, що млинці з картоплі більш крихкі, тому перевертати їх потрібно дбайливо.
Готово! Ароматні картопляні млинці можна подавати як самостійну страву або ж використовувати в якості основи для начинки з грибів, м’яса або овочів.
Пригощай гостей ароматними млинцями з зеленню, ситною начинкою і соусом. Смачного!