Напевно, кожна господиня хоча б раз потрапляла в таку ситуацію: затрималася на роботі, вийшла – а магазин закритий. Доводиться варити «кашу з сокири» з тих продуктів, які можна знайти в холодильнику або кухонній шафці.
Ця запіканка – якраз такий варіант. Картопля, жменя фаршу, трохи сиру і приправ – ситна вечеря для всієї родини готова!
Складові:
- Яловичий фарш – 200 г
- Рис – 150 г
- Картопля – 500 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Вода – 1 скл.
- Сметана – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Твердий сир – 50 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Прованські трави за смаком
- Томатна паста – 1 ст. л.
Приготування:
Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву. Обсмажте на сковорідці. Відваріть рис.
Посоліть і поперчіть фарш. Додайте обсмажені овочі і рис. Сформуйте з маси невеликі кульки.
Розріжте картоплю навпіл і наріжте півкільцями. Змастіть форму соняшниковою олією. Викладайте фрикадельки, чергуючи їх з картоплею.
Поставте страву в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Змішайте сметану з водою, томатною пастою, сіллю і перцем. Дістаньте запіканку, полийте отриманим соусом і поставте назад ще на 15 хвилин.
Натріть на крупній тертці сир. Посипте ним страву і запікайте ще 5 хвилин.
Подавайте страву, посипавши її зеленню – від цього смак тільки виграє. Насолоджуйтесь смачною стравою і діліться цим рецептом з друзями!