Якщо ви надумали приготувати домашній торт, ось вам рецепт чудового крему.
З цією смакотою будь-який торт вийде неймовірно ніжним: словами не передати! Дуже смачний і солодкий крем прикрасить будь-які ласощі!
Складові:
– 400 мл молока
– 400 мл сметани 35% жирності
– 100 мл згущеного молока
– 3 жовтки
– 5 столових ложок борошна або крохмалю
– 80 г цукру
– 100 г вершкового масла
– пляшечка ванільної есенції.
Спосіб приготування:
1. Ставимо на маленький вогонь молоко, сметану і згущене молоко. Окремо в мисці збиваємо жовтки з цукром. Беремо склянку гарячого молока і змішуємо з борошном (або крохмалем, його теж можна використовувати для крему), потім додаємо до яєць. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
2. Коли молоко почне кипіти, знімаємо з вогню, додаємо яєчну суміш і добре перемішуємо вінчиком. Ставимо ємність на маленький вогонь і перемішуємо до тих пір, поки крем не загусне.
3. Коли крем загусне, знімаємо його з вогню, додаємо ванільну есенцію і даємо крему охолонути. Коли він охолоне до кімнатної температури, додаємо нарізане кубиками масло і перемішуємо близько 2-3 хвилин, щоб отримати ідеальну консистенцію крему для тортів чи тістечок.
Бажаємо вам успіхів у приготуванні!