Любите біляші? Але ніяк не можете знайти правильний рецепт? Тоді ця стаття для вас – біжіть за інгредієнтами та потіште себе та свою родину надзвичайно смачними та соковитими біляшами!
Складові:
- Фарш свинячо-яловичий – 500 грам
- Цибуля 2 шт
- Сіль, перець (за смаком)
Тісто:
- 4 склянки борошна (3 в тісто, 1 на обробку)
- вода або молоко для тіста – 360 мл
- 2 ст. ложки цукру
- сіль 1ч.л
- 2 ч.л сухих дріжджів
- 2 ст.л рослинної олії
- 1 білок
Читайте також: Нереально смачні чебуреки: хрустке тісто і соковита м’ясна начинка
Приготування:
1. Змішати молоко (воду), борошно, цукор, сіль, дріжджі і рослинну масло.
2. Вимішуємо і ставимо в тепле місце на підйом.
3. Обсмажити на рослинній олії половину цибулі.
4. У фарш додаємо смажену і сиру цибулю, сіль, перець.
5. Добре перемішуємо і вливаємо трохи води для отримання соковитого фаршу.
6. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо кружечки, діаметром 6-8 см.
7. На середину кожного кружечка викладаємо фарш, по колу обмащуємо тісто білком, зверху кладемо другий шматок тіста і защипуємо по колу.
8. Обсмажуємо біляші з обох сторін, потім викладаємо на деко і накриваємо фольгою.
9. Ставимо в розігріту духовку до 175 С близько 20 хвилин.
10. Після цього біляші складаємо в каструлю і накриваємо кришкою або рушником.
11. Біляші, що остигли, виходять м’якенькими та соковитими.
Смачного!