Обов’язково відкрийте для себе лаваш з різноманітними начинками, якщо ви з якоїсь причини жодного разу не куштували цю закуску. Або ж поповніть свій багатий список варіантів начинки цією баклажанною начинкою, з томатним соусом, бринзою і свіжою зеленню. Лаваш з баклажанами – абсолютно новий варіант звичного для багатьох частування. Ніякого м’яса, лише сезонні овочі і маса задоволення.
Якщо боїтеся, що баклажани можуть гірчити, очистіть їх від шкірки. Поки інші зазвичай додають твердий сир в начинку, ми вирішили замінити його бринзою. Після запікання вона стає неймовірно смачною. Звичайні томати, який багато господинь просто нарізають, ви перетворите в відмінний соус з часником і спеціями. «Дуже смачно» – недостатнє словосполучення для закуски, якою ви будете насолоджуватися в результаті.
Складові:
- баклажан – 1 шт.
- лаваш – 1 шт.
- часник – 2-3 зуб.
- кінза – 1 пуч.
- бринза – 250 г
- майонез- 2 ст. л.
- соняшникова олія – 2 ст. л.
- вершкове масло – 20 г
- помідор – 1 шт.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
Наріжте баклажани кубиками. Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте нарізані овочі. Додайте сіль і перець. Перенесіть в окрему ємність.
Подрібніть часник. Натріть помідор на крупній тертці. Дрібно наріжте кінзу.
Обсмажте часник на тій самій олії. Додайте до нього помідор, зелень, сіль і перець. Смажте на повільному вогні до загусання маси. Перенесіть соус в окрему ємність і залиште остигати.
Розстеліть на поверхні лаваш. Змастіть його майонезом. Зверху викладіть баклажани. Далі посипте все бринзою і полийте томатним соусом.
Поверніть рулет. Перенесіть його на змащений олією лист. Запікайте 20 хвилин при температурі 190 ° С.
Рекомендуємо спробувати шматочок, поки рулет ще теплий. А потім вас навіть просити не треба буде – з’їсте все з величезним задоволенням. Щоб не нудьгувати по закусці з баклажанами, коли сезон закінчиться, обов’язково зробіть заготовку: наріжте основний інгредієнт кубиками і заморозьте про запас.
Смачного! Діліться рецептом з друзями.