Кабачки – це такий продукт, який в літній час знаходиться в достатній кількості.
Однак не завжди знаєш, що з них приготувати. Всі рецепти вже приїлися і хочеться чогось новенького.
Тому ми Вам розповімо як же смачно і швидко приготувати страви з цих овочів.
Кабачки з помідором і сиром
Складові:
- 2 кабачка;
- 4 помідора;
- ½ скл. сметани;
- 100 г твердого сиру;
- спеції
Спосіб приготування
1. Почнемо готувати страву з того, що наріжемо кільцями овочі. Далі до кабачків додаємо сіль і перець і даємо трохи постояти, поки вони випустять сік.
2. Тепер почнемо викладати підготовлені овочі в змащену форму. Помідори чергуємо з кабачками.
3. Після цього перемішуємо сметану зі спеціями і поливаємо цією сумішшю нашу страву, зверху натираємо сир.
4. Тепер залишилося увімкнути духовку і запекти страву протягом півгодини.
Кабачки з печінкою і сиром
Складові:
- 4 кабачка;
- 0,5 кг печінки;
- 1 цибулина;
- 150 г сиру;
- спеції;
- фольга для випічки.
Спосіб приготування
1. Для початку ми розігріємо духовку. В цей час займемося кабачками. Їх необхідно розрізати навпіл, очистити від насіння і натерти зсередини спеціями.
2. Далі займемося печінкою. Її необхідно дрібно нарізати і обсмажити разом з цибулею. Потім викласти суміш у підготовлені кабачки.
3. Тепер на деко вистилаємо фольгу і змажемо її маслом. Потім страву можна відправляти в духовку.
4. Випікається вона 20 хвилин, після чого посипається сиром і доводиться до готовності ще 5 хвилин.
Кабачки з сиром
Складові:
- 2 кабачка;
- 200 г твердого сиру;
- 4 ст. л. сметани;
- 2 зубчики часнику;
- спеції.
Спосіб приготування
1. Насамперед поріжемо невеликими кубиками кабачки і викладемо їх в форму для запікання, яку обов’язково необхідно змастити.
2. Тепер поставимо їх в духовку запікатися 20 хвилин, а самі зробимо соус. Для цього змішаємо сметану, часник і спеції, і, після того як овочі приготуються, заллємо їх цією сумішшю.
3. Також потремо кабачки твердим сиром і знову відправляємо в духовку ще на 20 хвилин.
Всі 3 рецепти неймовірно легкі, вони не займуть у Вас багато часу, а страви вийдуть надзвичайно смачними.
У літню пору можна хоч кожен день готувати такі овочі.