Пропонуємо незвичайний рецепт приготування свинячої вирізки. Для маринування свинини ви можете використовувати будь-які спеції на ваш смак. Така косичка на святковому столі виглядає дуже апетитно і притягує погляди до себе. Подавати свинячу косичку можна у вигляді закуски (якщо м’ясо нарізати на шматочки) або як основну страву з будь-яким гарніром.
Складові:
- 3 шматки свинячої вирізки (900 гр);
- 150 гр домашнього сала;
- 2 головки часнику;
- спеції (чорний перець, чебрець, базилік, паприка, орегано …);
- сіль за смаком;
- 200 мл рослинної олії;
- 50 мл води;
- 200 мл червоного вина;
- 150 гр солодкого кетчупу;
Число порцій: 3
Час приготування: до 60 хвилин
Приготування:
1. Розріжте кожен шматок вирізки на 3 смужки (не до кінця). Ці смужки свинини треба трохи відбити, як для відбивних.
2. З спецій, олії та солі приготуйте соус, яким треба змастити кожну смужку м’яса.
3. Наріжте сало на тонкі скибочки.
4. Почистіть часник і подрібніть його.
5. Заплетіть коси з трьох шматків вирізки і нашпигуйте їх тонкими скибками сала і часником.
6. У деко або форму для випікання налийте воду і рослинну олію, викладіть свинячі коси і запікайте м’ясо протягом 50 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Періодично перевертайте вирізку і бризкайте вином.
8. За 5 хвилин до того як витягти м’ясо з духовки змастіть свинячі коси кетчупом.
М’ясо вийде дуже ніжним і смачним!
Подавати таку страву можна з часниковим соусом, картопляним гарніром або мамалигою.