Запіканка з кабачків та курки виходить в міру соковитою та дуже ароматною, а бринза у такій запіканці дуже вдало доповнює кабачково-куряче поєднання.
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г.
- Куряче філе – 1 штука (200-250 г).
- Бринза – 100 г.
- Цибуля ріпчаста – 1 штука.
- Цибуля зелена – 2-3 галузки.
- Зелень петрушки – 1 ст.л.
- Базилік свіжий – 1 гілочка.
- Олія – 3 ст.л.
- Яйця – 2 штуки.
- Сметана – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Борошно – 80 г.
- Перець чорний мелений за смаком.
- Паприка – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
Приготування:
Куряче філе добре миємо, нарізуємо скибочками, злегка солимо та перчимо, додаємо ложку олії, добре перемішуємо. Викладаємо нашу курочку на добре розігріту СУХУ сковороду, смажимо, постійно-помішуючи, 3-4 хвилини на великому вогні.
Петрушку, базилік та зелену цибулю, ріпчасту цибулю дрібно ріжемо. Бринзу тремо на буряковій тертці висипаємо до зелені. Кабачок чистимо від шкірки і ріжемо тоненькими пластинками шириною близько 1 см. Додаємо кабачок та обсмажену курку до зелені з бринзою.
Яйця збиваємо виделкою, додаємо сметану, сіль і перець чорний мелений за смаком, спеції, борошно та 2 ст.л. олії і добре перемішуємо. З’єднуємо яєчну суміш з нарізкою і знову добре вимішуємо.
Викладаємо масу у змащену олією форму та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Запіканку охолодити, нарізати на порційні шматки і подати до столу.
Таку запіканку можна подавати як самостійну страву або з овочевим салатом.
Смачного!