Рецепт надзвичайно ніжної запіканки з кабачків та курячого філе – пальчики оближеш!

Запіканка з кабачків та курки виходить в міру соковитою та дуже ароматною, а бринза у такій запіканці дуже вдало доповнює кабачково-куряче поєднання.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 г.
  • Куряче філе – 1 штука (200-250 г).
  • Бринза – 100 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука.
  • Цибуля зелена – 2-3 галузки.
  • Зелень петрушки – 1 ст.л.
  • Базилік свіжий – 1 гілочка.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Борошно – 80 г.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.

Приготування:

Куряче філе добре миємо, нарізуємо скибочками, злегка солимо та перчимо, додаємо ложку олії, добре перемішуємо. Викладаємо нашу курочку на добре розігріту СУХУ сковороду, смажимо, постійно-помішуючи, 3-4 хвилини на великому вогні.

Петрушку, базилік та зелену цибулю, ріпчасту цибулю дрібно ріжемо. Бринзу тремо на буряковій тертці висипаємо до зелені. Кабачок чистимо від шкірки і ріжемо тоненькими пластинками шириною близько 1 см. Додаємо кабачок та обсмажену курку до зелені з бринзою.

Яйця збиваємо виделкою, додаємо сметану, сіль і перець чорний мелений за смаком, спеції, борошно та 2 ст.л. олії і добре перемішуємо. З’єднуємо яєчну суміш з нарізкою і знову добре вимішуємо.

Викладаємо масу у змащену олією форму та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Запіканку охолодити, нарізати на порційні шматки і подати до столу.

Таку запіканку можна подавати як самостійну страву або з овочевим салатом.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів