Курячі грудки, гриби і сметанний соус чудово поєднуються між собою. М’ясо виходить соковитим і ніжним завдяки соусу, гриби роблять страву ще смачнішою і дуже ситною. Для її приготування знадобитися не більше 1 години, тому це ідеальний варіант для повсякденного меню.
Складові:
- курячі грудки 600 грам;
- печериці 150 грам;
- сметана 200 грам;
- спеції (прованські трави, італійські трави, “для курки” на вибір) за смаком;
- сіль за смаком;
- часник 2-3 зубчики;
- борошно пшеничне 2 ч.л.;
- крохмаль кукурудзяний 2 ч.л.;
- рослинна олія для обсмажування.
Приготування:
Куряче філе промити, зробити гострим ножем неглибокі надрізи і натерти сіллю.
За бажанням, можна злегка обсмажити грудки на сковороді з двох сторін.
Печериці нарізати пластинами і обсмажити на олії до м’якості і золотистого кольору.
Сметану змішати з борошном, крохмалем, спеціями і розчавленим через прес часником.
Скласти куряче філе в форму для запікання, поверх м’яса викласти гриби і залити все сметаною сумішшю.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Подавати з будь-яким гарніром, наприклад картопляним пюре або рисом.
Смачного!