Я готую тепер тільки так! Голубці в духовці виходять дуже соковиті і ніжні.
Найсмачніше голубці виходять по закарпатському рецепту. Взимку в цій місцевості вам запропонують голубці з рисом і грибами в листі квашеної капусти, а влітку – апетитні рулети зі свіжої капусти з м’ясною начинкою, запечені в духовці.
Складові:
- Капуста білокачанна 3 кг
- Свинина 1 кг
- Смалець 150 г
- Сметана 130 г
- Томатна паста 30 г
- Вода 1,5 л
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Цибуля 2 шт
Приготування:
Капусту відваріть і розберіть по листочкам.
Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на смальці.
М’ясо наріжте тонкими шматочками, відбийте, посоліть і поперчіть.
На капустяний лист покладіть м’ясо, а на нього чайну ложку обсмаженої цибулі. Заверніть рулетом.
Дно каструлі застеліть цілим капустяним листям, викладіть голубці, залийте окропом, підсоліть. Вода повинна покрити їх на 1-2 см.
Додайте томатну пасту і сметану. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готову страву прикрасьте зеленню, дрібно нарізаним часником і подавайте гарячою.
Смачного!