Чудовий, простий рецепт дуже ніжних і смачних бабусиних котлет. Такі котлетки наминали всі – і дорослі і діти. Так, так і навіть діти їдять, та ще й з добавкою. У чому секрет не знаю, але може в ньому є якась родзинка?! Дивіться самі…
Продукти:
- Фарш (свинина + яловичина) – 1-1,5 кг
- Картоплини середнього розміру (сирі) – 3-4 шт
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт
- Булочка міська (або білий хліб) – 1 шт (200 гр)
- Яйце – 1 шт
- Молоко
- Сіль, перець, гірчиця, ростить. масло
Як приготувати смачні бабусині котлети:
Картоплю і цибулю подрібнити в блендері (можна пропустити через м’ясорубку).
Булочку (хліб) розламати на шматочки і замочити в молоці, щоб вони повністю були ним покриті. Дати хлібу набрякнути, увібрати в себе рідину.
Не віджимаючи молоко додати хліб в фарш, все, що залишилося в посуді молоко з крихтами вилити сюди ж. Додати яйце, вміст блендера, сіль і перець за смаком.
Ще потрібно додати 1 столову ложку гірчиці (середньої гостроти), без гірки. Якщо дуже гостра, то менше.
Добре вимісити фарш, додавши 1 столову ложку рослинної олії. Нехай постоїть хоча б хвилин 10.
Розігріваємо невелику кількість рослинної олії. Мокрими руками формуємо котлетки, укладаємо їх на сковорідку, потім зменшуємо вогонь і смажимо наші котлетки.
Коли вони підрум’яняться з одного боку, перевертаємо їх і накриваємо сковорідку кришкою. Тепер наші котлетки і смажаться (друга сторона) і тушаться.
Можна їх спочатку обсмажити, а потім протушити в підливі. Але і без підливи котлетки виходять м’якенькі, соковиті!
Смачного!