Пропоную приготувати дуже смачний шоколадно-сирний пиріг. У цьому пирозі я використовувала два види тіста – пишне шоколадне і більш щільне сирне. Поєднання сиру та какао в випічці – це завжди виграшний варіант. Пиріг виходить не тільки дуже смачним, а ще й красивим.
Для приготування пирога знадобиться:
Для сирної частини:
- 250 г сиру;
- 1 яйце;
- 2-3 ст. л. цукру;
- 1/2 пакетика ванільного цукру;
- 1 ч. л. картопляного крохмалю.
Для шоколадної частини:
- 1 яйце;
- 1 склянка цукру;
- 1/2 пакетика ванільного цукру;
- 1 склянка кефіру 2,5%;
- 2 склянки борошна;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- 2 ст. л. какао;
- 2/3 склянки рослинної олії без запаху;
Примітки:
- Склянка – 250 мл;
- Від якості какао залежить колір і смак пирога. Я використовувала солодкий дитячий розчинний напій, тому зменшувала кількість цукру в тісті;
- Роз’ємна форма для випічки d = 25 см.
Приготування:
1.Для сирної частини сир розтерти з яйцем, цукром і ванільним цукром в однорідну масу.
2. Додати крохмаль, ретельно перемішати, щоб не було грудок.
3. Для шоколадної частини яйце збити з цукром і ванільним цукром.
4. Влити кефір, ретельно перемішати.
5. Всипати борошно з розпушувачем, збити в однорідну масу.
6. Додати какао, перемішати шоколадну масу пирога.
7. Влити олію і перемішати. Тісто має бути однорідним і густим.
8. Форму для випічки змастити маслом. Викласти спочатку шоколадне тісто, розрівняти. Потім хаотично розкласти сирну масу і за допомогою дерев’яної палички круговими рухами намалювати довільні візерунки у майбутнього пирога.
9. Випікати сирний пиріг з какао в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою.
Приємного апетиту, радуйте своїх близьких!