Надзвичайно смачний і ніжний кекс, дуже легкий в приготуванні. Такий кулінарний рецепт підійде і для буднів, і для будь-яких свят.
Чудові ласощі, які ви повинні спробувати приготувати обов’язково! Інгредієнти вказані на 600 гр.
Складові:
- 3 яйця,
- 8 столових ложок цукру,
- 8 столових ложок молока,
- 200 г борошна,
- один пакетик порошку для випічки,
- сіль,
- один флакон ромової есенції,
- 5 столових ложок рослинного масла,
- 2 столові ложки какао.
Спосіб приготування:
1. Почнемо з поділу яєць. Білки збиваємо з сіллю до утворення піни. Додаємо 3 столові ложки цукру і перемішуємо до утворення безе. Жовтки розтираємо з 5 столовими ложками цукру до тих пір, поки цукор не розтане, потім додаємо ромову есенцію і просіваємо борошно, змішане з розпушувачем. Добре перемішуємо і додаємо по черзі молоко і рослинну олію.
2. Додаємо в тісто білки і акуратно перемішуємо ложкою висхідними рухами. Отриману суміш поділяємо на дві рівні частини. Одну частину залишаємо як є, в іншу додаємо какао.
3. У центр форми, вкритої папером для випічки, викладаємо столову ложку звичайного тіста, потім ложку тіста з какао і так далі, поки обидва види тіста не закінчаться.
4. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 ° духовку приблизно на 30-35 хвилин.
5. Як тільки кекс зарум’яниться, дістаньте його з духовки і дайте охолонути. Присипте цукровою пудрою і подавайте.
Бажаємо вам удачі в приготуванні цього простого і неймовірно смачного кексу!