Помідори і огірки – наше все, а в квашеному вигляді вони не просто набувають абсолютно нового, досконалого смаку, але і зберігаються довгий час. Особливо приємно взяти з собою трохи квашених томатів на природу, до м’ясних страв, приготованих на вогнищі: печеної картоплі, шашлику, юшки, плову і каш.
Всі рецепти помідорів по-своєму гарні, але з цим не порівняти. Можливо, вся справа в додаванні гірчиці, листя з плодових дерев і кущів. Кажуть, за таким рецептом готували бочкові помідори, а ми розповімо вам про те, як приготувати квашені помідори в звичайних банках.
Складові:
- помідор – 1,5 кг
- кріп – 1 шт.
- листя вишні за смаком
- листя хрону за смаком
- листя смородини за смаком
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 2 ст. л.
- гірчичний порошок – 2 ст. л.
- часник – 3 зуб.
- чорний перець (горошком) за смаком.
Приготування:
1.Помийте помідори, сполосніть листя і підготуйте простерилізовану трилітрову банку.
2. На дно банки покладіть листя хрону, вишні та смородини. Потім покладіть парасольку кропу, часник і чорний перець.
3. Заповніть банку помідорами наполовину, потім засипте сіль, перець і гірчичний порошок. Покладіть помідори, що залишилися, залийте їх водою і закрийте банку капроновою кришкою.
4. Гарненько струсіть банку, щоб всі інгредієнти перемішалися. Потім відкрийте кришку і залиште помідори на 3 дні при кімнатній температурі.
5. Після трьох днів закрийте банку і приберіть її в темне прохолодне місце на 2-3 тижні.
Це той самий випадок, коли в рецепті немає нічого зайвого.
Квашені помідори – гідна альтернатива консервації. Вони підходять до будь-якої м’ясної страви і ситного гарніру, а тому цей спосіб приготування томатів приживеться в будь-якому будинку. Хочете перевірити? Поділіться цим рецептом з друзями!