Дуже смачне печиво. Коли мої діти були маленькими, я часто балувала їх таким печивом з сиру. Ділюся рецептом, забирайте!
Складові:
- сир – 250 грам;
- кефір (натуральний йогурт) – 100 грам;
- борошно – 250 грам;
- яблуко – 1-2 штуки;
- цукор – 10 чайних ложок;
- сіль – 0,5 грама;
- кориця, цукрова пудра.
Приготування:
1.Перетираємо сир. Додаємо 9 чайних ложок цукру і пів грама солі, все перебиваємо (можна як блендером, так і руками).
2. Викладаємо перебитий сир, додаємо кефір і потроху насипаємо борошно, замішуємо тісто. Тісто виходить не тверде, м’яке і еластичне.
3. У цей момент нарізаємо яблука дрібними часточками, щоб воно добре пропеклося в печиві.
4. Беремо половину тіста і розкачуємо до товщини 2-3 міліметра.
5. Розкачане тісто нарізаємо на квадратики: приблизно, 5 на 5.
6. На отримані квадратики кладемо яблуко, трохи цукру з корицею і защипуємо. І так робимо з усіма заготовками.
7. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером (змащувати не треба).
8. Ставимо в нагріту духовку з температурою 180-200 градусів і випікаємо до легкої золотистої скоринки.
9. По закінченню випікання дістаємо з духовки, накриваємо рушником та залишаємо до повного охолодження.
Власне, наше печиво без масла і яєць готове. Печиво схоже на пісочне, але воно сирне – і більш м’яке.
Смачного!