Смачний салат “Венеція” по запропонованим нами рецептом буде актуальним на святковому столі в будь-який час року. Куряче м’ясо, свіжий огірок і сухофрукти, які на перший погляд видаються абсолютно несумісними, в поєднанні дають ніжний і соковитий смак. Готується салат зовсім не складно і обов’язково сподобається вам і вашим гостям.
Складові:
- куряче філе – 200 грам;
- огірок 1-2 шт.;
- яйце – 3 шт.;
- чорнослив без кісточки – 100 грам;
- майонез (або натуральний йогурт) і сметана – 70 грам;
- жменя волоських горіхів;
- сіль, перець за смаком;
- зелень для подачі.
Приготування:
1.Чорнослив залити окропом і залишити на 20-30 хвилин, потім злити воду, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
2. Куряче філе відварити в підсоленій воді і дрібно нарізати або порвати на волокна.
Яйця відварити круто і дрібно нарізати.
3. Волоські горіхи злегка підсушити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою блендера або качалки.
4. Огірки розрізати впоперек на 4 частини, потім нарізати дрібними шматочками. За бажанням, очистити шкірку.
5. Майонез (або натуральний йогурт) змішати зі сметаною в рівних пропорціях.
6. Викласти салат шарами: курка, трохи посолити (і за бажанням поперчити), шар сметанного соусу, чорнослив, огірок, яйце, шар сметанного соусу.
7. Посипати салат подрібненими волоськими горіхами.
Подавати салат, попередньо його охолодивши і прикрасивши зеленню.