Це печиво я називаю кращим в світі! Тому що його смак дуже незвичайний.
Інгредієнти :
- 1 скл. цукру
- 3 яйця
- 0,5 ч.л. соди
- оцет або лимонний сік для гасіння
- 250 гр. масла або маргарину
- 2,5-3 скл. борошна
Приготування :
- Масло або маргарин розрізати на кілька частин і дати постояти щоб добре розм’як. У великій мисці починати (краще міксером) збивати яйця з цукром, додати погашену соду, ще раз збити, потім покласти масло (або маргарин) і як можна дрібніше його порубати, потім знову збивати, поки все не стане однорідним! Можна потихеньку додавати муку!
- Додаємо до тих пір, поки тісто зручно збивати міксером, потім додаємо потроху борошно, що залишилося, але мішати продовжуємо ложкою! Коли ложкою теж стає важко мішати, викладаємо тісто в решту борошна (трохи борошна відсуваємо вбік, -додаємо при необхідності) і починаємо вже вимішувати руками!
- Тісто НЕ повинно бути еластичним! Воно має залишитися м’яким, але не повинно липнути до рук. Якщо все ще липне, додайте ще трохи борошна (з відкладеного) і вимішайте, після пари повторів воно стане, як на фото!
- Готове тісто треба накрити плівкою і прибрати в холодильник. Тим часом включаємо духовку, розігріваємо до 200 градусів. Прикручуємо м’ясорубку! Деко посипаємо борошном або вистилаємо папером і дістаємо тісто з холодильника і відрізаємо приблизно чверть, решту ставимо назад в холодильник.
- Тісту надаємо форму «ковбаски» і починаємо пропускати через м’ясорубку. Коли тісто починає виходити, чекаємо, поки воно опуститься сантиметрів на 5-7 і тоді рукою його піднімаємо знизу і зрізаємо ножем.
- Таким чином виходить правильна форма! -пухнаста квітка.
- Кладемо його на деко. Щоб наступна «квітка» теж вийшла красивою, треба зчистити залишки тіста з «решітки» м’ясорубки! Коли тісто в м’ясорубці закінчується, додаємо ще з холодильника і продовжуємо!
- Намагайтеся робити все швидко щоб тісто не почало танути на столі і втрачати форму! Коли деко наповнене, ставимо його в духовку і стежимо за готовністю!
- Середній час приготування 35-40 хвилин. Печиво можна посипати цукровою пудрою!