Пиріжки – снек мого дитинства. Задовго до того, як це модне слово увірвалося в наш лексикон, а шоколадні батончики, йогурти з наповнювачем і солоні горішки стали звичайним перекусом для людей віком від 7 до 70 років, пиріжок зі сковороди або духовки з улюбленою начинкою був найсмачнішими ласощами. Пам’ятається, як бабусині й мамині пиріжки завжди були пишними, м’якими, соковитими. Тепер і я знаю секрет.
Вся справа в тісті. Хтось замішує на молоці, хтось на воді, а в нашій сім’ї – на сметані і кефірі. Тісто, яке виходить в результаті, неймовірно пишне і ніжне. Тому і пиріжки завжди дивовижні.
Складові:
- сметана – 250 мл
- кефір – 100 мл
- яйце – 1 шт.
- соняшникова олія – 2 ст. л.
- сода – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- пшеничне борошно – 400 г
- картопля – 300 г
Приготування:
- З’єднайте в одній ємності кефір, сметану, олію, яйце, а також цукор і сіль. Додайте до суміші соду і борошно. Замісіть тісто.
- Приготуйте начинку. Потрібно відварити картоплю і приготували пюре. Ви можете вибрати будь-яку начинку на свій розсуд.
- Розділіть тісто на частини. Розкачайте кожну в невеликий коржик. Викладіть начинку, сформуйте пиріжок.
- Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте пиріжки на середньому вогні.
Викладіть готові пиріжки на паперові рушники, які вберуть зайву олію. Зберігайте частування з начинкою в пластиковому лотку з кришкою. Перед подачею вже остиглі пиріжки можна розігріти, і вони будуть як свіжі. Тісто м’яке, пишне, смачне – таким рецептом варто поділитися.