Надзвичайно смачні та дієтичні сирні запіканки: 7 найкращих рецептів

Сир – незамінний компонент повноцінного і здорового раціону. Він багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, що і складає його високу живильну цінність. Казеїн, що міститься в сирі, може замінювати білки тваринного походження, до того ж він більш засвоюваний. Кальцій і фосфор крім того, що зміцнюють кісткову тканину, ще й допомагають організму метаболізувати жир більш ефективно.

Дієтологи радять вживати цей корисний кисломолочний продукт всім, хто піклується про своє здоров’я і стежить за стрункістю фігури. Існує дуже багато рецептів з використанням сиру. Але ми сьогодні зупинимося на смачних і низькокалорійних запіканках: вони готуються без цукру і борошна.

Сирні фітнес-запіканки

1. Сирно-бананова запіканка

Інгредієнти :

  • 400 г знежиреного сиру
  • 2 яйця
  • 4 банани
  • 2 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Очищені і нарізані шматочками банани помістіть в чашу блендера, подрібніть.
  2. Додайте до бананів яйця, збийте. Потім – сир і корицю. Збивайте до отримання однорідної маси.
  3. Вилийте масу в форму для запікання (краще всього силіконову) і відправте в духовку на 35 хвилин. Випікайте при 180 градусах.
  4. Подавайте з медом або джемом. За бажанням можете додавати в запіканку ягоди, фрукти, сухофрукти або горіхи.

2. Сирно-вівсяна запіканка

Інгредієнти :

  • 200 г знежиреного сиру
  • 1 невелике яйце
  • 60 г вівсяних пластівців
  • стевія за смаком

Приготування :

  1. Залийте пластівці гарячою водою, накрийте кришкою і залиште на 20-30 хвилин.
  2. У блендері змішайте сир з яйцем і стевією, додайте вівсянку. Перемішайте все до однорідності.
  3. Викладіть масу в форму і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Це чудова фітнес-запіканка на сніданок.

3. Сирно-медова запіканка

Інгредієнти :

  • 300 г 9% -го сиру
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. манної крупи
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 яйце
  • 1 дрібка соди
  • 1 дрібка сухих дріжджів

Приготування :

  1. Змішайте в блендері сметану, яєчний жовток і мед. Потім додайте манку, соду і дріжджі. Збийте все до отримання однорідної маси і дайте постояти півгодини при кімнатній температурі.
  2. Білок збийте в круту піну і додайте до основної маси, акуратно перемішайте ложкою.
  3. Перелийте масу в форму і випікайте при температурі 200 градусів до готовності.
  4. Подавайте запіканку зі сметаною, йогуртом або джемом.

4. Сирно-ягідна запіканка

Інгредієнти :

  • 300 г сиру
  • 70 г манної крупи
  • 1 яйце
  • 350-400 г свіжих або заморожених ягід
  • 1/2 ч. л. соди

Приготування :

  1. Збийте яйце з содою, додайте 2 столові ложки манки і протертий через сито сир. Ретельно перемішайте.
  2. На дно форми для запікання насипте трохи манки, щоб запіканка в процесі випікання не пристала.
  3. Викладіть масу в форму, зверху трохи посипте залишками манки і відправте в духовку на 20-30 хвилин.

5. Сирна запіканка з родзинками і курагою

Інгредієнти :

  • 500 г знежиреного сиру
  • 3 яйця
  • 5 ст. л. манної крупи
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 25 г родзинок
  • 25 г кураги
  • стевія за смаком
  • сіль 1 дрібка.

Приготування:

  1. Родзинки і курагу залийте окропом і залиште на 10 хв. Потім злийте воду, курагу наріжте дрібними шматочками.
  2. Збийте 3 жовтки зі стевією, додайте розпушувач і манку. Змішайте все з сиром.
  3. Білки збийте окремо з дрібкою солі. Акуратно з’єднайте їх з сирною масою. Додайте родзинки і курагу.
  4. Вилийте готову масу в вогнетривку форму, застелену пергаментом. Поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин, поки верх запіканки не стане золотистим.
  5. Подавайте запіканку теплою, з натуральним йогуртом.

6. Сирна запіканка з яблуком і маком

Інгредієнти :

  • 70-80 г сиру
  • 1 яйце
  • 1-2 ст. л. меду
  • 1 середнє яблуко
  • 1 ст. л. маку

Приготування:

  1. Збийте сир з яйцем до однорідності.
  2. Додайте в сирну масу мед, мак і дрібно нарізане яблуко.
  3. Випікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 ° С або готуйте в пароварці протягом 20-25 хвилин.

Дуже зручний і швидкий рецепт!

7. Сирна запіканка з грушею

Інгредієнти:

  • 800 г сиру
  • 2 груші
  • 3 яйця
  • 7-8 ст. л. вівсяних пластівців
  • стевія за смаком
  • 150 мл молока

Приготування:

  1. Змішайте сир, яйця і стевію. Додайте вівсяні пластівці, влийте молоко і перемішайте.
  2. Половину маси викладіть на змащене маслом деко. Зверху – очищені і порізані груші (краще сорту «Конференц»). Потім – залишки сирної маси.
  3. Помістіть в духовку і випікайте 50 хвилин при температурі 180-185 градусів.

Груша покращує травлення. А використання вівсяних пластівців замість манки знижує калорійність до 98 Ккал на 100 г.

Навіть коли ви худнете, не відмовляйте собі в десертах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів