Ці картопляні рогалики за смаком чимось нагадують чіпси: такі ж апетитні, ароматні, з рум’яною скоринкою. Обсмажуються рогалики у великій кількості добре розігрітої рослинної олії. Якщо такий спосіб приготування вам не підходить з якихось причин, можете запекти вироби в духовці при високій температурі.
Ця страва відноситься до категорії маловитратних, адже в її приготуванні можна використовувати відварену картоплю і будь-який сир, навіть плавлений. З мінімуму продуктів виходить чудова закуска для вечірніх посиденьок.
Складові:
- Картопля – 200 г
- Пшеничне борошно – 100 г
- Сіль за смаком
- Твердий сир – 6 ст. л.
- Соняшникова олія – 150 мл
Приготування:
- Відваріть картоплю до готовності, розімніть і остудіть.
- Додайте половину тертого твердого сиру (краще невисокої жирності), сіль і борошно, замісіть круте тісто.
- Розкачайте тісто у вигляді кола товщиною 0,5 см, розріжте на рівні сектори.
- На широкий край кожного сектора викладіть частину решти сиру і скрутіть рогалики.
- У глибокій каструльці або сковороді розігрійте олію і обсмажте в ній рогалики до золотистого кольору.
- Готові вироби викладіть на серветку для видалення зайвого жиру.
Картопляні рогалики – цікава і дуже смачна закуска, начинити їх можна не тільки сиром, але і відвареним яйцем, шинкою або копченою грудинкою. Подавайте цю смакоту з томатним соусом і насолоджуйтеся компліментами за вашу кулінарну майстерність.