Можна сміливо сказати, що готувати курку вміє кожна господиня. Найпростіший спосіб – замаринувати в спеціях і домашньому майонезі, а потім запекти з овочами або просто так. Більш складні варіанти передбачають застосування багатьох кулінарних технік і десятки інгредієнтів. Тож вибір залишається за вами. Все залежить від вашого вміння, бажання і кількості вільного часу. Але якщо хочеться чогось легкого, дієтичного, тоді ця добірка для вас.
У 100 г відвареного курячого філе міститься всього 95 ккал. Разом з м’ясом індички цей продукт входить в список дієтичних продуктів. Можна зустріти багато різних дієт з курячим м’ясом в переліку продуктів до вживання. Але це не означає, що ви повинні їсти тільки відварну грудку без солі і спецій, адже є стільки чудових варіантів.
шашлик з курячої грудки
Шашлик
Складові:
- 1,5 кг курячої грудки
- 2 цибулини
- 1 скл. кефіру
- 1 лимон
- 1 ч. л. солі
- спеції за смаком
Приготування:
- Наріжте грудку шматочками. Змішайте м’ясо з сіллю і улюбленими спеціями.
- Наріжте цибулю кільцями. Додайте до м’яса. Замаринуйте курячу грудку в кефірі. Залиште в холодильнику на годину.
- Насиліть м’ясо на шампури, якщо збираєтеся смажити на багатті, на шпажки – якщо в духовці. Обсмажуйте до готовності.
- Перед подачею ніжне м’ясо краще скропити свіжим лимонним соком. Зауважте, що час приготування значно скоротиться, так як курка ніжніша і менш жирна. Їй потрібно в рази менше часу, щоб дійти до кондиції.
Суп з печерицями
Складові:
- 1,5 л води
- 1 куряча грудка
- 2 ст. л. вівсяних висівок
- 1 яйце
- 200 г грибів
- сіль, спеції і зелень за смаком
Приготування:
- Приготуйте фарш з курячої грудки. Сформуйте з м’яса фрикадельки.
- Відправте їх в підсолений окріп. Варіть 5 хвилин.
- Додайте в суп пластівці і нарізані гриби, сіль і спеції за смаком.
- Окремо збийте яйце. Перелийте масу в киплячий суп.
- Подрібніть зелень. Відправте її туди ж. Зачекайте 5 хвилин – готово.
Обожнюю цей суп за відсутність картоплі і швидке приготування. А ще тут і улюблені гриби, і ніжна курка. Однієї порції достатньо для того, щоб насититися, а ви можете нагодувати цим набором продуктів всю сім’ю.
Тефтелі на пару
Складові:
- 400 г курячої грудки
- 400 г цвітної капусти
- 1 яйце
- спеції та зелень за смаком
Приготування:
- Розділіть капусту на суцвіття. Проваріть все в підсоленій воді 5 хвилин. Після цього злийте воду.
- Наріжте курку дрібними шматочками. Подрібніть в блендері, перетворивши шматочки в фарш.
- Подрібніть в блендері і відварену капусту.
- Змішайте фарш, капусту і подрібнену зелень. Додайте спеції і яйце. Сформуйте тефтелі. Приготуйте їх в мультиварці, скороварці або ж на пару.
Як правило, фарш на тефтелі змішують з рисом, гречкою або грибами. Варіант з цвітною капустою, як на мене, просто приголомшливий. Незвичайна текстура, неймовірний аромат і відсутність жиру роблять тефтелі вашою улюбленою стравою.
Піца з куркою
Складові:
- 100 г курячої грудки
- 100 г цільнозернового борошна
- 50 мл знежиреного молока
- 5 г оливкової олії
- 50 г натурального йогурту 1,5% -ї жирності
- 70 г грибів
- 100 г томатів
- 70 г сиру моцарелла
Приготування:
- З’єднайте молоко, йогурт і масло. Додайте борошно. Замісіть тісто. Розкачайте його.
Відваріть м’ясо. Наріжте його кубиками. - Змастіть основу для піци томатним соусом. Посипте зверху м’ясом. Додайте нарізані кружальцями помідори, подрібнені гриби і тертий сир.
- Поставте в духовку і випікайте при температурі 180 ° С до готовності.
Легка, поживна, ситна і, звичайно ж, смачна. Це дуже підходящі характеристики для піци з куркою. Якщо ви постійно замовляєте піцу з доставкою або купуєте на винос в кафе, спробуйте приготувати її саме так. Ви отримаєте частування не гірше того, яке купуєте в піцерії, але точно корисніше.
Грудка з овочами
Складові:
- 300 г курячої грудки
- 2 болгарських перця
- 400 г стручкової квасолі
- 50 г нежирного сиру
- 1 цибулина
- 2 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Наріжте м’ясо кубиками. Подрібніть цибулю і перець. Обсмажте все на сковороді.
- Перенесіть м’ясо з овочами в форму для запікання.
- Додайте стручкову квасолю і тертий сир.
- Поставте в духовку запікатися при температурі 180 ° С протягом 15 хвилин.
Салат з апельсином
Складові:
- 1 куряча грудка
- 1 пуч. шпинату
- 1 апельсин
- 2 зуб. часнику
- 1 стручок червоного перцю
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Відваріть грудку до готовності. Наріжте кубиками.
- Очистіть апельсин. Теж наріжте його кубиками.
- Очистіть перець і часник. Подрібніть в блендері разом зі шпинатом і оливковою олією.
- Змішайте апельсин, курку і гостру шпинатну масу і подавайте.
Існує дуже багато рецептів салатів з куркою. Найпопулярніший, напевно, з ананасами. Та ось тільки шар майонезу в рецепті зовсім не приваблює. Замініть його оригінальним соусом з оливковою олією. Ви будете в захваті.
Ми просто впевнені, що у вас є пара-трійка рецептів дієтичних страв з куркою. Діліться ідеями, якщо ви встигли приготувати подібні частування, спробували і не набрали при цьому зайвих кілограмів. Ідея ситної, але низькокалорійної їжі тільки входить в моду. Зробіть свій внесок.