Що приготувати з курячої грудки? 5 нових страв, які точно стануть твоїми улюбленими

Можна сміливо сказати, що готувати курку вміє кожна господиня. Найпростіший спосіб – замаринувати в спеціях і домашньому майонезі, а потім запекти з овочами або просто так. Більш складні варіанти передбачають застосування багатьох кулінарних технік і десятки інгредієнтів. Тож вибір залишається за вами. Все залежить від вашого вміння, бажання і кількості вільного часу. Але якщо хочеться чогось легкого, дієтичного, тоді ця добірка для вас.

У 100 г відвареного курячого філе міститься всього 95 ккал. Разом з м’ясом індички цей продукт входить в список дієтичних продуктів. Можна зустріти багато різних дієт з курячим м’ясом в переліку продуктів до вживання. Але це не означає, що ви повинні їсти тільки відварну грудку без солі і спецій, адже є стільки чудових варіантів.
шашлик з курячої грудки

Шашлик

Складові:

  • 1,5 кг курячої грудки
  • 2 цибулини
  • 1 скл. кефіру
  • 1 лимон
  • 1 ч. л. солі
  • спеції за смаком

Приготування:

  1. Наріжте грудку шматочками. Змішайте м’ясо з сіллю і улюбленими спеціями.
  2. Наріжте цибулю кільцями. Додайте до м’яса. Замаринуйте курячу грудку в кефірі. Залиште в холодильнику на годину.
  3. Насиліть м’ясо на шампури, якщо збираєтеся смажити на багатті, на шпажки – якщо в духовці. Обсмажуйте до готовності.
  4. Перед подачею ніжне м’ясо краще скропити свіжим лимонним соком. Зауважте, що час приготування значно скоротиться, так як курка ніжніша і менш жирна. Їй потрібно в рази менше часу, щоб дійти до кондиції.

Суп з печерицями

Складові:

  • 1,5 л води
  • 1 куряча грудка
  • 2 ст. л. вівсяних висівок
  • 1 яйце
  • 200 г грибів
  • сіль, спеції і зелень за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте фарш з курячої грудки. Сформуйте з м’яса фрикадельки.
  2. Відправте їх в підсолений окріп. Варіть 5 хвилин.
  3. Додайте в суп пластівці і нарізані гриби, сіль і спеції за смаком.
  4. Окремо збийте яйце. Перелийте масу в киплячий суп.
  5. Подрібніть зелень. Відправте її туди ж. Зачекайте 5 хвилин – готово.

Обожнюю цей суп за відсутність картоплі і швидке приготування. А ще тут і улюблені гриби, і ніжна курка. Однієї порції достатньо для того, щоб насититися, а ви можете нагодувати цим набором продуктів всю сім’ю.

Тефтелі на пару

Складові:

  • 400 г курячої грудки
  • 400 г цвітної капусти
  • 1 яйце
  • спеції та зелень за смаком

Приготування:

  1. Розділіть капусту на суцвіття. Проваріть все в підсоленій воді 5 хвилин. Після цього злийте воду.
  2. Наріжте курку дрібними шматочками. Подрібніть в блендері, перетворивши шматочки в фарш.
  3. Подрібніть в блендері і відварену капусту.
  4. Змішайте фарш, капусту і подрібнену зелень. Додайте спеції і яйце. Сформуйте тефтелі. Приготуйте їх в мультиварці, скороварці або ж на пару.

Як правило, фарш на тефтелі змішують з рисом, гречкою або грибами. Варіант з цвітною капустою, як на мене, просто приголомшливий. Незвичайна текстура, неймовірний аромат і відсутність жиру роблять тефтелі вашою улюбленою стравою.

Піца з куркою

Складові:

  • 100 г курячої грудки
  • 100 г цільнозернового борошна
  • 50 мл знежиреного молока
  • 5 г оливкової олії
  • 50 г натурального йогурту 1,5% -ї жирності
  • 70 г грибів
  • 100 г томатів
  • 70 г сиру моцарелла

Приготування:

  1. З’єднайте молоко, йогурт і масло. Додайте борошно. Замісіть тісто. Розкачайте його.
    Відваріть м’ясо. Наріжте його кубиками.
  2. Змастіть основу для піци томатним соусом. Посипте зверху м’ясом. Додайте нарізані кружальцями помідори, подрібнені гриби і тертий сир.
  3. Поставте в духовку і випікайте при температурі 180 ° С до готовності.

Легка, поживна, ситна і, звичайно ж, смачна. Це дуже підходящі характеристики для піци з куркою. Якщо ви постійно замовляєте піцу з доставкою або купуєте на винос в кафе, спробуйте приготувати її саме так. Ви отримаєте частування не гірше того, яке купуєте в піцерії, але точно корисніше.

Грудка з овочами

Складові:

  • 300 г курячої грудки
  • 2 болгарських перця
  • 400 г стручкової квасолі
  • 50 г нежирного сиру
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. оливкової олії

Приготування:

  1. Наріжте м’ясо кубиками. Подрібніть цибулю і перець. Обсмажте все на сковороді.
  2. Перенесіть м’ясо з овочами в форму для запікання.
  3. Додайте стручкову квасолю і тертий сир.
  4. Поставте в духовку запікатися при температурі 180 ° С протягом 15 хвилин.

Салат з апельсином

Складові:

  • 1 куряча грудка
  • 1 пуч. шпинату
  • 1 апельсин
  • 2 зуб. часнику
  • 1 стручок червоного перцю
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть грудку до готовності. Наріжте кубиками.
  2. Очистіть апельсин. Теж наріжте його кубиками.
  3. Очистіть перець і часник. Подрібніть в блендері разом зі шпинатом і оливковою олією.
  4. Змішайте апельсин, курку і гостру шпинатну масу і подавайте.

Існує дуже багато рецептів салатів з куркою. Найпопулярніший, напевно, з ананасами. Та ось тільки шар майонезу в рецепті зовсім не приваблює. Замініть його оригінальним соусом з оливковою олією. Ви будете в захваті.

Ми просто впевнені, що у вас є пара-трійка рецептів дієтичних страв з куркою. Діліться ідеями, якщо ви встигли приготувати подібні частування, спробували і не набрали при цьому зайвих кілограмів. Ідея ситної, але низькокалорійної їжі тільки входить в моду. Зробіть свій внесок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів