Класичне м’ясо по-французьки залишає позаду багато страв зі свинини, які можна приготувати в духовці. Воно й зрозуміло, адже під тягучим запеченим шаром сиру немає нічого зайвого. І все ж іноді може здатися, що чогось не вистачає …
М’ясо під шубою за нашим рецептом, на відміну від свого прототипу, не вимагає гарніру. У деяких ресторанах подібні страви називають сковородою: клієнтові просто виносять запечене з овочами м’ясо під сиром в тому посуді, в якому його готували.
Складові:
- Свинина – 1 кг,
- Цибуля – 3 шт.,
- Помідор – 3 шт.,
- Картопля – 4 шт.,
- Часник – 4 зубчики,
- Твердий сир – 250 г,
- Зелень за смаком,
- Сіль за смаком.
Приготування:
- Підготуємо інгредієнти, не змішуючи їх. Наріжте м’ясо великими шматками, посоліть і поперчіть його. Натріть картоплю і сир на крупній тертці, цибулю наріжте кільцями, а помідори – півкільцями.
- Змастіть деко олією, викладіть на нього шарами м’ясо, цибулю, терту картоплю. Тепер змастіть помідори майонезом і викладіть їх поверх картоплі. Відправте в духовку на 40 хвилин, та випікайте при 200 градусах.
- Не вимикайте духовку. Дістаньте деко, видавіть на м’ясо з овочами часник і рясно посипте його сиром. Поставте в духовку ще на 5 хвилин.
Найпрекрасніше в цьому рецепті те, що він не класичний, а тому підійде будь-яке м’ясо. Тільки пам’ятайте, що яловичину спочатку потрібно добре замаринувати.
Рекомендуємо готувати і подавати порційно, наприклад, в горщиках або керамічних формах невеликих розмірів.