Риба під шубою – ніжна і соковита!
Інгредієнти:
- 500 г рибного філе;
- 100 г сиру;
- 100 г сметани;
- 1/3 частина лимона;
- 500 г картоплі (за бажанням);
- масло для змащування форми для запікання;
- сіль, перець.
Приготування:
- Рибу нарізаємо на порційні шматочки, солимо і перчимо з усіх боків. Картоплю ріжемо тонкими кружечками.
- Форму змащуємо маслом і викладаємо картоплю рівномірним шаром, солимо і перчимо.
- З лимона теркою знімаємо цедру, повинна вийти 1 чайна ложка цедри.
- На картоплю викладаємо шматочки риби. Кожен шматочок посипаємо лимонною цедрою і скроплюємо лимонним соком.
- Добре змащуємо рибне філе сметаною. Залишки сметани розливаємо по картоплі.
- На тертці натираємо сир. Кожен шматочок риби рясно посипаємо сиром.
- Форму ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. (Якщо Ви запікаєте просто рибу, без картоплі, то вистачить і 20 хвилин.)
- Викладаємо на тарілку і посипаємо зеленню.
Риба «по-французьки»
Інгредієнти :
- Філе риби – 500 г (у нас судак);
- Помідор – 1 шт;
- Натуральний йогурт – 1 ст. л.;
- Сир нежирний – 75 г;
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Рибу нарізати невеликими шматочками.
- Посолити, поперчити, залишити на 15-20 хвилин.
- Викласти в форму.
- Наступним шаром йдуть нарізані кружальцями помідори.
- Далі змащуємо йогуртом. Натираємо на дрібній тертці сир.
- Викладаємо останнім шаром. Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.
Смачна риба, запечена в яйці з майонезом
Складові:
- риба;
- майонез – 2-3 ст.л.;
- яйця – 4 штуки;
- ;зелена цибуля – пучок
- сир;
Приготування:
- Рибне філе миємо й обсушуємо. Видаляємо кісточки.
- Кладемо філе на сковорідку, змащену маслом, солимо і посипаємо спеціями.
- Для соусу: змішати яйця з дрібно нарізаною зеленою цибулею і майонезом.
- Заливаємо соусом рибу і посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо при 180 С протягом 20 хвилин.
Риба, запечена в лаваші
Інгредієнти :
- Тушка риби – 1 шт.;
- Лаваш вірменський тонкий – 2-3 листків (в залежності від розміру);
- Вершкове масло – близько 100 гр.;
- Помідор – 1 шт.;
- Кріп (свіжий або сухий) – за смаком;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування:
- Помідори ріжемо півкільцями.
- Листи лаваша змащуємо вершковим маслом.
- В середину одного листа викладаємо нашу рибу. Солимо, перчимо, додаємо спеції – за смаком.
- Всередину черевця кладемо шматочки вершкового масла.
- Також у всередину черевця кладемо часточки помідора і кріп.
- Загортаємо рибу в перший лист лаваша. Перевертаємо і загортаємо в другий лист. Обов’язково повинно вийти так, щоб лаваш з усіх боків добре закривав рибу, щоб не було «дірок». При необхідності використовуйте третій лист.
- Загортаємо рибу в лаваші в фольгу (також дуже ретельно).
- Кладемо на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 50 – 60 хвилин.
Запечена риба з грибами, овочами і сиром
Складові:
- Горбуша – 1 кг;
- 400 г консервованих печериць;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- рослинна олія;
- сіль, перець за смаком.
Для соусу:
- 150 г твердого сиру;
- 5-6 зубчиків часнику;
- 100 г майонезу.
Приготування:
- Рибу розрізаємо на порційні шматки і викладаємо на змащене олією деко, перчимо, солимо до смаку.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії.
- Моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо на цибулю.
- Наступним шаром викладаємо гриби.
- Для соусу: натираємо сир, додаємо роздавлений часник і майонез, перемішуємо.
Запікаємо при 180 С протягом 20-30 хвилин.
Смачного!