Запечена в духовці капуста – чудова страва для повсякденного меню. Нарізана великими скибочками і полита ароматною олією зі спеціями, така капуста має незвичайний смак, який є набагато цікавішим, ніж у тушкованої або вареної капусти. Готується капуста швидко і підійде як гарнір до м’яса або як самостійна страва для вегетаріанців і людей, які дотримуються посту. Особливо смачно подавати цю страву з йогуртовим соусом.
Складові:
- капуста білокачанна 1 кг;
- сіль, чорний перець, спеції за смаком;
- рослинна олія 4 ст. ложки + для змащування листа;
- свіжа зелень для подачі.
для соусу:
- натуральний йогурт 200 мл;
- лимонний сік 2 ст. ложки;
- гірчиця французька (або інша на смак) 1 ст. ложка;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- У капусті видалити верхні листки, сполоснути холодною водою, обсушити і нарізати великими скибками товщиною 1,5 см.
- З’єднати в піалі рослинну олію, сіль, чорний перець і улюблені спеції.
- Змастити деко олією.
- Викласти на деко скибки капусти і змастити половиною рослинної олії зі спеціями.
- Поставити все в розігріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин.
- Дістати деко з духовки, лопаткою перевернути капусту на іншу сторону і змастити олією зі спеціями.
- Поставити деко назад в духовку і запікати ще 12-15 хвилин. Готова капуста повинна вийти м’якою всередині, крайні листочки повинні підрум’янитися до красивого золотисто-коричневого кольору.
- Поки запікається капуста, приготувати соус: з’єднати в ємності всі інгредієнти для соусу і перемішати до однорідності.
- Поставити соус в холодильник на 20 хвилин для охолодження.
- Готову капусту викласти на тарілку, посипати свіжою зеленню і подавати разом з йогуртовим соусом. У пісному варіанті – не використовувати йогуртовий соус.