Що в цьому м’ясі такого особливого , що рецепти страв з ним з’являються практично кожен день? Ось вам здається, що вже все давно відомо і випробувано – і тут виникає черговий кулінарний шедевр, який хочеться спробувати, повторити в домашніх умовах, порадити подрузі або другу. Така вона, курка.
Це оригінальне блюдо називають «Сюрприз» . І правда, готуйтеся приємно здивуватися тому, що все ті ж продукти заграють і зазвучать по-новому. Філе, кілька помідорів, картопля, цибуля – прості і звичні інгредієнти. Зате як приготовлені!
складові
- Куряче філе 1 кг
- Молоко 200 мл
- Картопля 5 штук.
- Цибуля 2 шт.
- Помідор 3 шт.
- Яйце 2 шт.
- Часник 2-3 зуб.
- Твердий сир 200 г
- Соняшникова олія 2 ст. л.
- Сметана 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Зелень 1 Пуч.
приготування
- Наріжте курку середніми шматочками. Залийте м’ясо молоком. Залиште в холодильнику на 60 хвилин, можна довше.
- Поки м’ясо в холодильнику, зробіть круглі формочки з фольги, склавши її в декілька шарів. Змастіть формочки рослинною олією. Перенесіть їх на деко.
- Наріжте картоплю тонкими скибочками. Викладіть на дно формочок. Зверху розмістіть тонко нарізану цибулю, а після курку.
- Збийте яйця зі сметаною. Полийте сумішшю курку в формочках. Зверху викладіть тонко нарізані помідори. Посипте все подрібненим часником і тертим сиром.
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Поставте деко з формочками в духову шафу на 40 хвилин.
- Перед тим, як подавати страву, посипте її подрібненою зеленню.
Ось чому в моєму холодильнику завжди є свіже куряче філе . Я переконалася, що з одних і тих же продуктів можна приготувати різні страви. Головне – бажання вчитися, експериментувати, дивувати. Якщо воно притаманне і вам, поспішайте повторити рецепт. Смачного