Я давно хотіла приготувати чебуреки, але все ніяк не вдавалося. Одного разу переглянувши відео на ютубі я все-таки вирішила приготувати домашні чебуреки з м’ясом. Хочу сказати, що результат мене не розчарував. Вийшли дуже ніжні чебуреки, з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою, що просто тане в роті. Смачно – пальчики оближеш.
Складові:
- борошно – 3 склянки;
- сіль – 1/2 столової ложки;
- склянка води;
- рослинна олія – 1/3 склянки;
- одне яйце.
Приготування:
- Склянки для вимірювання всіх продуктів беремо однакового об’єму.
- У велику миску висипаємо борошно. Склянки борошна повинні бути повними, але без гірки.
- В борошно додаємо сіль, трохи менше ніж ½ столової ложки.
- Вода для чебуреків повинна бути кімнатної температури. Я брала не повну склянку, десь ¾. Воду дуже помало вливаємо в борошно і постійно помішуємо виделкою. Під час помішування будуть утворюються пластівці. Борошно з водою потрібно добре вимішати.
- Яйце куряче розбиваємо і беремо тільки жовток. Цей жовток кладемо в тісто і знову добре перемішуємо.
- Потім вливаємо олію і тісто добре вимішуємо. Я це роблю руками на робочому столі.
Потім тісто потрібно залишити відпочити десь хвилин на 20. - Тим часом готуємо начинку. Можна брати будь-який м’ясний фарш, додаємо цибулю і спеції за смаком. Все добре перемішуємо.
- Беремо маленький шматочок тіста і тонко його розгортаємо. За допомогою невеликої мисочки вирізаємо коло. Наполовину кола кладемо начинку і накриваємо другою половиною. Краї добре з’єднуємо, це можна зробити за допомогою виделки.
- Смажимо на сковорідці, у великій кількості олії з обох сторін.
Хочу додати від себе, що ці чебуреки можна приготувати з сиром, грибами або ж капустою. Тісто ідеально підходить до цих начинок. Смачного.