Випічку на кефірі приємно і їсти, і готувати, адже тісто виходить пишним, швидко замішується і з ним зручно працювати. Тому багато господинь часто балують своїх рідних чудовою альтернативою хліба – коржами на кефірі з начинкою.
У цій статті ми розповімо вам про те, як приготувати смачні, рум’яні коржі, з’їсти які, ви захочете ще гарячими. Такі напевно ви пам’ятаєте ще з дитинства.
Складові:
- кефір – 500 мл;
- сода – 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія – 5 ст. л.;
- пшеничне борошно – 500-600 г;
- Вершкове масло – 50 г;
- сіль за смаком;
- кріп за смаком;
- картопля – 0,5 кг.
Приготування:
- Відваріть очищену картоплю в підсоленій воді, зробіть з неї пюре і змішайте з подрібненим кропом. У начинку також можна додати підсмажену на олії або салі ріпчасту цибулю.
- Кефір змішайте із содою, яйцем і 2 ст. л. соняшникової олії. Потім висипте до цього просіяне борошно і замісіть м’яке тісто, яке злегка липне до рук. Присипте його борошном і накрийте рушником, залиште на 10 хвилин.
- Розділіть тісто на 8-9 частин, розкатайте кожну з них в корж товщиною приблизно 1 см. Викладіть зверху картоплю, гарно закрийте краї і трохи приплюсніть. Залиште отримані вироби відпочити протягом 2-3 хвилин.
- Розігрійте в сковороді інше масло, підсмажте коржі з двох сторін, приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
- Ще гарячі коржі змастіть розтопленим вершковим маслом, накрийте рушником, залиште на 10-15 хвилин. Готово!
Дуже смачні кефірні коржі зі сметаною і зеленню. Подавати їх можна з будь-яким першою стравою, наприклад з борщем. А ще радимо поекспериментувати з начинками, підійде практично все, що опиниться під рукою: гриби, шинка, відварені яйця з рисом або шпинат. Такий рецепт варто взяти на замітку!