Стір-Фрай – гордість азіатської кухні. Це спосіб готування, при якому всі інгредієнти швидко обсмажуються в спеціальній глибокій сковорідці вок. Так вони отримують красиву скориночку, при цьому залишаючись всередині дуже соковитими.
Приготувати таку страву можна всього за півгодини, а ситою і задоволеною буде вся сім’я! Смачна, яскрава, ароматна страва точно сподобається всім, хто її спробує.
Складові:
- Куряче філе – 500 г,
- Печериці – 150 г,
- Червоний перець – 1 шт.,
- Броколі – 1 шт.,
- Цибуля – 0,5 шт.,
- Імбир – 3 ч. л.,
- Часник – 3-4 зуб.,
- Соєвий соус – 2 ст. л.,
- Коричневий цукор – 1 ст. л.,
- Біле сухе вино – 2 ст. л.,
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.,
- Соняшникова олія за смаком,
- Зелена цибуля – 10 г.
Приготування:
- З’єднайте вино з соєвим соусом, цукром і крохмалем. Гарненько перемішайте і дайте постояти, щоб цукор повністю розчинився.
- Наріжте курку шматочками поперек волокон.
- Розберіть качан броколі на окремі суцвіття. Закип’ятіть воду і відваріть протягом 2-3 хвилин. Наріжте гриби тонкими пластинами.
- Подрібніть цибулю і часник, натріть імбир, наріжте стручок перцю кільцями. Візьміть сковорідку вок або звичайну велику глибоку сковорідку і розігрійте масло. Швидко обсмажте на сильному вогні курку невеликими порціями, відкладаючи майже готові шматочки на тарілку.
- Обсмажте протягом 30 секунд часник з імбиром, щоб масло просочилося спеціями. Можете скористатися готовою часниково-імбирною пастою. Додайте шматочки цибулі і грибів, через 3-4 хвилини – суцвіття броколі, а через ще кілька хвилин поверніть курку, залийте соусом, додайте перець і готуйте до загустіння соусу.
- Зніміть з вогню, посипте шматочками зеленої цибулі і подавайте як окрему страву або доповнення до відварного рису. Можете експериментувати з овочами, які ви будете додавати. Страва стане красивішою і смачнішою, якщо ви посипите вже готовий Стір-Фрай кунжутом або додасте насіння під час смаження.