Іноді просто дивно, як мало потрібно для того, щоб приготувати щось дійсно смачне ( як в фінансовому плані, так і в плані затрат часу). Є одна страва, яка повністю відповідає даним критеріям. Чулама – м’ясне частування болгарської та румунської кухонь. У рідних краях кухарі для того, щоб приготувати цю страву, використовують м’ясо баранини, телятини або курки. Ми пропонуємо вам вибрати саме третій варіант.
Не так багато страв можуть поєднувати в собі продукти, які люблять практично всі. Чулама – одна з них. Тут не тільки м’ясо, але й гриби, і улюблені овочі. Додайте до всього іншого сметанний соус на основі бульйону, і ви перетворите традиційні інгредієнти в те, за що десь в далекій країні люди платять чималі гроші.
Складові:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Соняшникова олія – 60 мл.
- Вершкове масло – 50 г.
- Печериці – 300 г.
- Червоний перець – 1 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Сметана – 350 г.
- Пшеничне борошно – 60 г.
- Петрушка – 1 пуч.
- Вода – 1,5 л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Розділіть курячі грудки на кілька шматочків. Очистіть селеру, перець, цибулю, а також моркву. Подрібніть.
- Візьміть казан з товстим дном. Налийте рослинну олію. Пересипте овочі в ємність. Тушкуйте їх протягом 3 хвилин. Потім додайте м’ясо і спеції за смаком. Обсмажте м’ясо в обох сторін. Влийте воду. Тушкуйте на середньому вогні.
- Наріжте гриби. Додайте на сковороду олію і невеликий шматочок вершкового масла. Обсмажуйте гриби, поки вони не стануть м’якими. Відставте в сторону.
- Дістаньте готове м’ясо з казана. Процідіть бульйон через сито. Додайте тушковані овочі до грибів разом з 600 мл бульйону.
- Перекиньте м’ясо назад в казан. Висипте туди ж увесь вміст сковороди. Перемішайте.
- Окремо збийте сметану. Додайте до неї борошно, ополоник гарячого бульйону і подрібнений часник. Перелийте масу в казан. Тушкуйте все ще протягом 15 хвилин. Коли мука загусне, вимкніть вогонь.
- Посипте все подрібненою зеленню.
Перевага цього рецепта полягає в тому, що м’ясо не потрібно тушкувати занадто довго. Куряча грудка стає м’якою і соковитою досить швидко. Викладіть шматочок м’яса на тарілку, щедро полийте його соусом, посипте зеленню і влаштуйте свято для свого живота.