Для тих, хто любить кремові супи! Топ-5 шалено смачних і дієтичних супів-пюре

Ці супи повинні бути в раціоні кожного, хто стежить за своїм харчуванням!

Суп-пюре з грибами

Інгредієнти:

  • Печериці – 800 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки 20% – 3 ст. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Приготування:

  1. Картоплю з грибами (гриби не різати!) відварити в невеликій кількості води. При варінні додати лавровий лист, сіль і перець горошком.
  2. Для приготування заправки в сотейнику розігріти оливкову олію, покласти дрібно нарізані цибулю і моркву, прожарити до ледь-золотистого стану і вимкнути. Збити все блендером в однорідну масу, влити вершки і залишки оливкової олії з сотейника.
  3. Картоплю та гриби збити блендером до однорідної маси, вмішати заправку і 1 склянку відвару від картоплі і грибів. Ще раз добре все перемішати. Додати перець мелений за смаком.
  4. Подавати зі сметаною і сухариками, прикрасивши зеленою цибулею.

Суп-пюре з цвітної капусти з мускатним горіхом

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Курячий бульйон – 2,5 склянки
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Вершки – ⅔ склянки
  • Сир – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

  1. Капусту розділити на суцвіття і варити в підсоленій воді 5 хвилин.
  2. Підігріти масло, додати в сковорідку борошно і потримати на слабкому вогні 2 хвилини.
  3. У курячий бульйон додати прогріте борошно і дрібно порізану цибулю. Довести до кипіння, після чого варити на слабкому вогні 20 хвилин.
  4. У остиглий бульйон додати цвітну капусту. Суп ретельно розмішати, протерти через сито і довести до кипіння.
  5. Збити вершки з яєчними жовтками, додати трохи будь-якого твердого тертого сиру. Розбавити суміш чашкою бульйону, після чого вилити її в каструлю з супом. Розігріти, але не доводити до кипіння.
  6.  За 5 хвилин до готовності додати сіль, перець і кілька стружок мускатного горіха.

Цибулевий суп-пюре

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 г.
  • Ріпчаста цибуля – 200 г.
  • Вершки – 200 мл.
  • Морква – 100 г.
  • Ріпа – 100 г.
  • Сир – 40 г.
  • Кріп – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Приготування:

  1. Цибулю наріжте і обсмажте в олії. Моркву та ріпу наріжте, обсмажте і відваріть разом з нарізаною картоплею. Протріть.
  2. Змішайте усе з обсмаженою цибулею, додайте вершки або молоко, натертий сир і доведіть суп до готовності.
  3. Перед подачею на стіл посипте кропом і петрушкою.

Суп-пюре з броколі з грінками

Інгредієнти:

  • Броколі – 600 г.
  • Велика цибулина (порізана) – 1 шт.
  • Очищений часник – 2-4 зубчики
  • Овочевий бульйон – 4 склянки
  • Велика відварена картоплина (порізана) – 1 шт.
  • Сирі горіхи кеш’ю – 1/4 – 1/2 склянки
  • Сіль, чорний, червоний перець – за смаком
  • Білий хліб – для грінок

Приготування:

  1. Помістити броколі, цибулю, часник і овочевий бульйон в каструлю. Довести бульйон до кипіння, накрити кришкою і зменшити вогонь. Варити на повільному вогні до тих пір, поки броколі не стане м’якою (приблизно 8 хвилин).
  2. Половину броколі і бульйону відправити в блендер з половиною картоплі і кешью. Збити до отримання однорідної маси. Перелити в іншу каструлю і повторити з залишками броколі, картоплі і кешью.
  3. Накрити суп кришкою і підігрівати на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Додати сіль, мелений чорний перець і щіпку червоного перцю до смаку.
  4. Хліб порізати кубиками, зрізавши шкірку. Підсмажити на сухій сковороді або підсушити в духовці.
  5. Подавати готовий суп з грінками.

Дієтичний суп-пюре

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Помідор – 4 шт. (помідори краще брати великі і соковиті)
  • Селера – 100 гр.
  • Цвітна капуста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Цвітну капусту помити, розібрати на суцвіття.
  2. Цибулю почистити, нарізати кубиками.
  3. Перець болгарський вимити, очистити від насіння, нарізати соломкою.
  4. Помідори вимити, нарізати кубиками.
  5. Селеру вимити, нарізати.
  6. Зелень вимити, обсушити, дрібно нарізати.
  7. Всі нарізані овочі скласти в каструлю, залити окропом, відварити. Додати сіль, перець за смаком.
  8. У готовий суп додати зелень, подрібнити блендером. Суп готовий!

Джерело

Поділись


Новини партнерів