12 лютого починається тиждень Масляної, і ми підготували для вас кращий покроковий рецепт тонких млинців на молоці. Таке частування добре тим, що в нього зручно загортати будь-яку начинку – ягідну, м’ясну, грибну або рибну. Поява на млинцях дірочок залежить виключно від сильного прогрівання сковорідки.
Складові:
- Молоко – 350 мл
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 180 г
- Масло вершкове або рослинне – 1 ст.л
- Цукор – 1 ст.л
- Сіль – 1/4 ч.л
Спосіб приготування:
Перед тим як почати готувати, необхідно заздалегідь дістати яйця і молоко з холодильника – вони мають мати кімнатну температуру, адже тільки тоді зможуть забезпечити тісту правильну консистенцію. Вершкове масло необхідно розтопити за годину до початку приготування.
1. Збити віничком яйця, сіль і цукор. Далі перемішати до однорідного стану, щоб цукор і сіль розчинилися.
2. До яєчної маси додати половину молока і перемішати всю суміш. Потім просіяти в тісто все борошно, щоб воно наситилося киснем і не з’явилися грудочки.
3. Перемішати тісто і додати до нього молоко, що залишилося. Потім додати масло. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану. Якщо воно вийшло густуватим, то необхідно додати воду. Якщо рідкуватим, то просійте в нього ще трохи борошна.
4. Добре розігріти сковорідку і змастити олією.
5. Налити ополоником тісто і прокрутити сковорідку по колу, щоб тісто лягло рівним і тонким шаром. Як тільки краї млинця потемніють, перевернути його на іншу сторону.
6. Перекласти кожен готовий млинець на тарілку, змастивши зверху вершковим маслом.