Напевно, немає сенсу вкотре розповідати про тірамісу. У багатьох це найулюбленіший десерт!
Зараз Тірамісу дуже популярний у всьому світі, але батьківщиною його є Італія. У перекладі з італійського Тірамісу значить «Підніми мене вгору» (tira – тягни, mi – мене, su – вгору). Це дивна назва трактується по різному, наприклад що десерт настільки ніжний і повітряний, що варто лише спробувати.
СКЛАДОВІ:
- 200 гр. будь-якого пісочного печива
- 200 гр. нежирного сиру
- 100 гр. сметани
- 50 гр. цукру
- 1 ч. Л кави
- ваніль
- какао
приготування:
- Змішати в блендері сир, сметану, цукор і ваніль до однорідної маси.
- Приготувати каву (я брала звичайну розчинну).
- Занурюємо печиво на 5 сек. в каву.
- Потім по черзі викладаючи шари з печива і крему формуємо десерт (я це робила в скляній чашці).
- Присипати какао через ситечко.
- Залишити в холодильнику на ніч.
- З такої кількості продуктів у мене вийшло три чашки.
- Спробуйте, дуже смачно.
Смачного!