В очікуванні справжньої скрипучої зими і заметів по пояс пропонуємо вам поповнити скарбничку рецептів з зігріваючим ефектом ще одним – не втрачає актуальності в холодний сезон і суп харчо. Скористатися ним зараз – напередодні Водохреща – після відчайдушних пірнань в ополонку, або дочекатися мінус тридцяти – вирішувати вам.
Інгредієнти (на 5 порцій):
- Яловичина – 500 г
- Вода – 2,5 л
- Лук – 1 шт.
- Часник – 10 зубчиків
- Аджика – 25 г
- Томатна паста – 100 г
- Уцхо-сунелі – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Імеретинський шафран – 1 щіпка
- Кинза – 2 ст. л.
- Петрушка – 2 ст. л.
- Копчена сіль – за смаком
Спосіб приготування:
1. М’ясо нарізати дрібними кубиками і варити до готовності без будь-яких добавок. Час варіння безпосередньо залежить від якості і свіжості продукту. Важливо, щоб м’ясо розварилося до того стану, коли його можна буде розжувати. В середньому це півтори-дві години, але буває і довше. Не забувайте зняти пінку і варити на повільному вогні.
2. Залити в сотейник рослинну олію, додати порізану цибулю, часник і протушкувати. Цибуля не повинна змінити колір.
3. Додати аджику і порізані стебла кінзи. Тушкувати 3-5 хвилин, після чого влити томатну пасту і вже без кришки пасерувати півгодини на повільному вогні, помішуючи. Головне, щоб не пригоріло.
4. Готове м’ясо дістати з бульйону, бульйон процідити, знову залити в каструлю, поставити на вогонь, зовсім небагато посолити. Після закипання повернути в бульйон м’ясо і залити ним суміш. Додати лавровий лист, уцхо-сунелі, коріандр, шафран і дати ще раз закипіти. Після цього додати промитий рис і варити ще 10 хвилин. Додати зелень петрушки, кінзи і товчений часник. Накрити каструлю кришкою і дати постояти 3-5 хвилин.