15 давно забутих трендів, які знову опинилися на піку популярності в 2020 році

Фотографії в альбомах 20-річної давності здатні показати нам таке, що багато хто хотів би забути. На них ми носимо одяг диких кольорів, дивні аксесуари і наряди, які зараз здаються безглуздими. Сьогодні повторювати такі експерименти навряд чи хтось захоче, хоча багато модних тенденцій 1990-х і 2000-х уже встигли до нас повернутися.

Ми переглянули новини модних показів, згадали найяскравіші тренди минулого і в черговий раз переконалися, що мода циклічна.

1. Кислотні і неонові відтінки

Популярні колись яскраві відтінки, від яких ріже око, знову в моді. Лимонно-жовтий, дикий салатовий, яскраво-рожевий і помаранчевий, що світиться, вже починають заповнювати гардероби модниць. А тим, кому подібні кольори здаються зухвалими, дизайнери пропонують вибирати їх приглушені і розбілені відтінки.

2. Обручі і шпильки

Практично кожна дівчина на початку нульових використовувала обруч для волосся. Це було красиво і зручно: одягнув і пішов. Зараз знову в моді об’ємні каблучки та декоровані пов’язки. Також в список трендів повертаються стрічки та хустки для волосся.

3. Ультракороткі шорти

До непристойності короткі шортики тріумфально повернулися в моду разом з колекціями відомих дизайнерів. Якщо довжина шорт все ж вас бентежить, можна одягнути під них тонкі колготи такого ж кольору – так теж модно.

4. Кроп-топ

Одним з найпопулярніших трендів кінця дев’яностих – початку нульових був тренд на укорочені топи. Багато голлівудських красунь хизувалися на червоних доріжках з відкритими животами і, здавалося, виглядали незрівнянно. Через якийсь час кроп-топи перейшли в розряд антитрендів, і ми забули про них до минулого року. Покращені версії топів повернулися в моду в 2019-му і продовжують залишатися популярними. Тільки зараз модниці воліють не показувати світові свій не завжди ідеальний живіт і поєднують топи з брюками або спідницями високої посадки.

5. Бралет

Ще одна версія модних вкорочених топів, які більше схожі на спідню білизну, пробирається в список трендів 2020 року. Дизайнери доводять, що мереживні і шовкові бралети можуть виглядати дуже витончено і зовсім не вульгарно.

6. Шкіряні речі

У 2020 році шкіра знову на піку популярності. І справа стосується не тільки набридлих багатьом шкіряних лосинів. В тренді шкіряні сорочки, штани, костюми, сукні й плащі – зовсім як у старій добрій «Матриці». А безстрашні модниці вже приміряють на себе образи, виконані повністю з шкіряних речей.

7. Джинси і брюки кльош

У той час як джинси-скіні збираються поповнити список антитрендів, забуті всіма штани кльош знову повертаються в моду. Тільки, на відміну від 90-х, зараз в топі штани з нормальною і високою посадкою, які роблять фігуру більш жіночною.

8. Майка-алкоголічка

Якщо на початку нульових ми носили майки з кедами і брюками карго, намагаючись створити образ пацанки, то сьогодні їх рекомендують поєднувати з більш жіночними варіантами низу. Акуратні або широкі святкові штани, пишні спідниці і взуття на підборах – саме воно.

9. Спідниці максі

Спідниці максі знову надихнули дизайнерів в 2020 році. Цей не зовсім практичний тренд обіцяє стати не тільки основою вечірніх образів, а й увійти в повсякденне життя. Наприклад, модниці зможуть носити такі спідниці в офіс.

10. Чокер

Знову одним з головних трендів сезону стають чокери. Причому чим масивніше, тим краще. Багатошарові і широкі прикраси, біжутерія з шипами, камінням і підвісками, чокери з ультраблиском обіцяють бути наймоднішими в цьому сезоні.

11. Шотландська клітинка

Незважаючи на те що клітинка – орнамент поза часом, в цьому сезоні вона заслуговує на особливу увагу. Картаті пальто, твідові сукні та костюми як ніколи актуальні. А найтрендовішим колірним поєднанням буде чорно-білий тартан.

12. Капелюхи-відра

Якщо капелюхи-відра раніше носили в основному чоловіки, то тепер цю тенденцію підхопили і жінки. Тільки в їх модних образах капелюшки перестали бути схожими на тонкі бабусині панами. В тренді головні убори зі шкіри, велюру, фетру або набивної тканини.

13. Бахрома

Речі з бахромою – один з трендів сезону. Цю деталь в образі можна легко дозувати – вибирати повністю бахромистий одяг, як у Мадонни, необов’язково.

14. Пір’я

Крім бахроми, в список трендів повернулося і пір’я. І поки дизайнери пропонують носити пернатий одяг для вечірніх виходів, деякі зірки вже адаптували тренд для повсякденного носіння.

15. Акцент на ремені

На початку нульових ми любили носити контрастні ремені на стегнах: зі спідницями, джинсами, туніками і обтягуючими сукнями. На щастя, цей час минув, пояси повернулися на законне місце – на талію. А ще перестали виблискувати стразами і нагадувати тонкі ниточки. Тепер в моді широкі ремені, більше схожі на скорочену версію корсета.

Поділись


Новини партнерів