8 модних помилок, які ми робимо влітку

Кожну осінь і зиму, відриваючи листи календаря, ми тільки те й робимо, що рахуємо дні до літа. Коли тепло нарешті таки приходить, ми з радістю скидаємо з себе всі куртки, светри та інші предмети одягу, які пов’язують нас з сезоном холодів, щоб нарешті піти на прогулянку по міському парку і насолоджуватися нескінченними сонячними ваннами.

Між тим щороку ми можемо здійснювати одні й ті ж помилки в підборі літніх нарядів, і деякі з них – не такі вже й очевидні. У цій статті ми розповімо, що, власне, ми робимо неправильно, і як уникнути прикрих неприємностей!

Носимо одяг, який просвічується, на яскравому сонці

Влітку душа і тіло просять тонких натуральних тканин, підступність яких не варто недооцінювати. Так, речі, які нам при одному світлі можуть здатися пікантно напівпрозорими, на сонці можуть розгубити всю свою пікантність, просвічуючи і оголюючи все, що знаходиться під ними. Ви ж не хочете, щоб всі побачили вашу білизну?

Як виправити: щоб цього не сталося, перевірте, як виглядає ваша улюблена спідниця або сукня, вставши в ній перед вікном з сонячної сторони.

Носимо занадто відкритий одяг

Скажемо чесно: з настанням перших по-справжньому жарких днів ми піддаємося спокусі скинути з себе мало не весь одяг, залишивши тільки коротку майку і ще більш короткі шорти. І в цьому нас цілком можна зрозуміти: адже зима триває так довго. Однак ця необачність загрожує неприємними наслідками: шкірі, яку наполегливо ховали під сотнею одежинок, необхідно звикнути до ультрафіолетового випромінювання. В іншому випадку існує висока небезпека отримати сонячні опіки і надовго забути про будь-яке оголення на сонці.

Як виправити: легкий, але закритий одяг або сонцезахисний крем хоча б з мінімальним рівнем SPF.

Забуваємо носити окуляри

Сподіваємося, що вам, як і нам, літо без сонцезахисних окулярів уявити складно. Однак цей аксесуар люблять далеко не всі. І даремно! Шкода сонця для очей – неприємність, яку можна уникнути тільки за допомогою окулярів, лінзи яких захищають від УФ-випромінювання. Це, до речі, головна причина, чому на покупці окулярів не варто економити: завжди пам’ятайте, що скупий платить двічі.

Як виправити: підібрати окуляри, які підходять не тільки вашій формі обличчя, але і захищають від сонця.

Не продумуємо образ наперед

Влітку погода може змінюватися досить радикально: якщо вранці, коли ви тільки збираєтесь вийти з дому, за вікном збираються хмари, то це ще не означає, що через годину на небі засяє сонце. Крім того, в цей час року наша активність зростає, і заходи, від відвідування яких ми могли відмовитися в -20, в +20 можуть стати для нас дуже навіть привабливими. Дві ці абсолютно різні ситуації однаково натякають на те, що наш образ завжди повинен бути продуманий наперед, інакше є небезпека мучитися від спеки або виглядати білою вороною.

Як виправити: якщо від природних катаклізмів іноді не врятуватися, то власний розклад можна і потрібно планувати. Так ви будете розуміти, де ви сьогодні опинитеся, і як ви повинні там виглядати.

Одягаємося недоречно

Взимку офісний дрес-код питань не викликає: ми всі приблизно розуміємо, який одяг на роботі буде доречним. Влітку ситуація змінюється кардинально: як тільки градусник за вікном впевнено долає позначку в 20 градусів, офіси перетворюються в ілюстровану енциклопедію з найрізноманітніших стилів. Хтось віддає перевагу пляжним варіантам (короткі шорти і футболки), а хтось виявляє в собі любов до бохо-стилю і пускає в хід топи з відкритими плечима, широкі спідниці та інші атрибути «дітей квітів». Загрожує це не тільки здивованим виразом обличчя начальника, але і втратою комфорту при спілкуванні з колегами.

Як виправити: не забувати про дрес-код! Вибирайте закритий одяг світлих відтінків, в якому вам не буде жарко. Шорти і майки потрібно відкласти до вашої поїздки на море.

Носимо занадто вузький одяг

Зрозуміло, чому вузький одяг влітку – жахливе непорозуміння: в ньому просто дуже жарко. Залишаючи тіло без дистанції з одягом, ви позбавляєте його нормального теплообміну, тільки сприяючи перегріву. Ефект посилюється в тому випадку, якщо на вас речі з синтетичних тканин.

Як виправити: бандажні сукні, спідниці «в обтяжку» і всі інші схожі речі відправте на заслужений відпочинок. У моді – вільні силуети і оверсайз.

Носимо джинси з щільного деніму

У джинсах влітку немає нічого поганого – але тільки в тому випадку, якщо вам в них не жарко. Часто буває так, що одну і ту ж пару ми носимо і взимку, і влітку. Темно-сині джинcи з щільного деніму, які в сніг і сльоту зі своєю функцією справляються бездоганно, влітку можуть зіграти з вами злий жарт і сильно наблизити небезпеку перегріву.

Як виправити: підберіть на заміну щільним джинсам штани з льону, просторі кюлоти або інші штани, в яких вам не буде жарко.

Помиляємося з взуттям (або недооцінюємо важливість педикюру)

Не зайвим буде нагадати, що до підбору взуття влітку потрібно ставитися не менш (а, може, навіть і більш) ретельно, ніж до підбору одягу. Зрозуміло, вам не повинно бути в ньому жарко, однак не варто забувати, що для офісного дрес-коду зовсім не пасують ваші улюблені босоніжки на плоскій підошві, в яких ви любите відпочивати на пляжі. Ну а якщо ви вибираєте відкрите взуття, пам’ятайте, що педикюр влітку необхідно робити частіше: агресивне зовнішнє середовище і доглянута шкіра ніг практично несумісні.

Як виправити: ідеальним варіантом взуття для робочих буднів влітку стануть лофери або туфлі на kіtten heel.

Поділись


Новини партнерів