5 правил гардеробу сучасної ділової жінки

Правильно складений професійний гардероб – обов’язкова умова успішної кар’єри.

Ніколи не звертали увагу на те, як одягається головний редактор американського Vogue Анна Вінтур? Втім, це дурне питання – якщо ви бачили хоча б кілька фотографій Анни, не запам’ятати її стиль ви не могли. По-перше, фірмовий боб, який Вінтур зробила в 14 років і з тих пір йому не зраджувала. Ще босоніжки Manolo Blahnik, створені від і до за побажаннями Анни, що ідеально підходять до відтінку її шкіри і ніжно названі Blahnik AW. Жакет, як правило, Chanel, плюс сукні та спідниці з принтами, темні окуляри і знаменитий незворушний вираз обличчя. Ну і в якості спадщини її легендарної колеги Діани Вріланд – любов до чорного кольору і виразних прикрас.

Але чому людина, яка дуже тісно пов’язана з модною індустрією і може отримувати найактуальніші речі з нових колекцій за допомогою одного кліка пальців, одягається майже однаково день у день? Відповідь проста: індивідуальний стиль важливіший за погоню за трендами, він працює як ваш особистий товарний знак, як обличчя бренду.

До речі, в сімдесяті, коли Вінтур починала кар’єру, з’явилася культура офісного дрес-коду. Ділові жінки намагалися виглядати добре, доглянуто і в той же час природно, щоб підкреслити, що робота для них важливіша за зовнішність. А ось колеги Вінтур з Франції, співробітниці паризьких модних журналів (і за сумісництвом street-style-зірки) знайшли іншу формулу. Їх імена важко запам’ятовуються, але їх стиль забути неможливо: вузькі джинси, шкіряні штани, базові футболки, кашемірові джемпери, куртки-косухи, взуття на шпильці в чорно-біло-сірій гамі – все те, що на «ядерній зимі» (так Анну прозвали в модному колі за її строгість і категоричність) ви ніколи не побачите.

Звичайно, все це крайнощі, але для побудови успішної кар’єри свій стиль вам необхідний, і в ідеалі він повинен викликати бажання наслідувати. Ось прості правила, які дозволять вам добитися цього.

Не економте на взутті і трикотажі

Якщо вже вибирати, на чому економити, то на одязі, а от взуття обов’язково повинне бути якісним, адже це інвестиція номер один. Інші важливі вкладення – джемпери, кардигани і водолазки, за їх якістю завжди дуже легко визначити їхнє походження. Намагайтеся уникати мережевих мас-маркетів, віддаючи перевагу кашеміру з дорогих магазинів – Loro Piana, Malo, Lorena Antoniazzi.

Підберіть для себе костюм

Костюм, запозичений з чоловічого гардероба, – стовідсотковий power outfit. Жінка в дорогому костюмі, який ідеально сидить на її фігурі, виглядає не тільки сильною і впевненою в собі, але ще і сексуальною. Він зовсім не повинен бути класичним в найбільш нудному значенні цього слова – експериментуйте з кроєм, кольором і фактурою (в розумних межах, звичайно ж).

Довіряйте базовим речам

Якщо не знаєте, що одягнути, зробіть вибір на користь білої сорочки. Неважливо, яка пора року за вікном – у кожної дівчини в гардеробі обов’язково повинен бути білий верх. Біла сорочка доречна де завгодно, вона освіжає і йде всім. Друга річ, яка виручала завжди, – чорні штани, краще прямого або злегка звуженого крою, довжина яких – трохи вище щиколотки. І, зрозуміло, жакет: його універсальність в наш час переоцінити дійсно важко.

Бог в деталях

Розподіляйте свої зусилля рівномірно. Важливо все: від доглянутих брів до годинника і колготок. Перед виходом з дому обов’язково подивіться на себе в найбільше дзеркало у вашій квартирі. У бізнес-середовищі не стільки важливий одяг, скільки аксесуари: від вибору годинників і прикрас до автомобіля.

Індивідуальність

Подивіться на успішних жінок, яких хочеться наслідувати, – у кожної є своя «фішка», яка робить їх образ характерним і незабутнім – це можуть бути і широкі браслети Céline, і чоловічі «трійки», і смокінги. Якщо вам складно знайти себе, в якийсь момент спробуйте поміняти все, від взуття до зачіски. Відчули себе краще в новому образі, відчули натхнення, впевненість в собі? Значить, стиль обраний вдало.

Поділись


Новини партнерів